Απίθανη και συλλεκτική η Aston Martin DBS Superleggera

Μόνο 24 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν για τον εορτασμό της νίκης του 1959 στο Le Mans.

Κατασκευασμένη σε μόλις 24 αυτοκίνητα, όσες και οι ώρες του Le Mans, για να γιορτάσει μία από τις πιο αξιόλογες στιγμές στην ιστορία της, η Aston Martin DBS 59 Superleggera, φέρει τον αριθμό 59 ως ενθύμιο για τη νίκη της 1959.

Καθένα από τα 24 αυτοκίνητα, θα φέρει εξατομικεύσεις, τιμώντας το ιστορικό 1-2 της Aston Martin με τα δύο πληρώματα: Roy Salvadori - Caroll Shelby και Maurice Trintignant - Paul Frére.

 

Το χρώμα της DBS 59 είναι το λαμπερό, ενώ χαλκός υπάρχει στο καπό της Superleggera, στη μάσκα, στα πτερύγια των φρένων, ενώ υπάρχουν σφυρηλατημένες ζάντες 21 ιντσών. Περαιτέρω στοιχεία είναι η ατομική αρίθμηση, ένα ένθετο αλουμινίου που περιγράφει το αρχικό σχήμα, τον αριθμό πλαισίου και τον αριθμό κινητήρα του DBR1 που κέρδισε το Le Mans το 1959.

Για το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, οι μηχανικοί της Aston Martin ανέλυσαν το αρχικό υλικό του καθίσματος που χρησιμοποιήθηκε στο DBR1 και δημιούργησαν την ίδια ύφανση, ενώ οι λεπτομέρειες του χαλκού συνεχίζονται στον εσωτερικό χειροποίητο χώρο με μπρούτζινο λεβιέ ταχυτήτων και ένα λογότυπο «59 Edition» που είναι κεντημένο στο πίσω κάθισμα.

 

Επίσης, το κέντημα στο αλεξήλιο δίνει την ακριβή ημερομηνία που έγινε ο αγώνας και γιορτάζει τους 323 γύρους που ολοκληρώθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Ως αξεσουάρ, υπάρχει επίσης ένα κράνος αγωνιστικής κληρονομιάς ρεπλίκα, γαλάζια φόρμα αγώνα και αντίγραφα των γαντιών του Carroll Shelby.

Η DBS Superleggera κυκλοφόρησε το 2018 και διαθέτει κινητήρα V12 5.2 lt και με τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της Aston Martin.

 

Η DBS 59 έρχεται ως συνέχεια των άλλων επιτυχημένων ειδικών εκδόσεων της «Q by Aston Martin», όπως το Red Arrows Edition Vanquish S, η Cygnet V8 και η σειρά North Coast 500 με έξι DB11 GT…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer