ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανώτερης αισθητικής το κόκπιτ του ENYAQ iV

Ανώτερης αισθητικής το κόκπιτ του ENYAQ iV

Στο ολοκαίνουργιο ENYAQ iV, η SKODA θα παρουσιάσει το Design Selections, ένα ριζοσπαστικό design concept για το εσωτερικό του μοντέλου

Την 1η Σεπτεμβρίου, στην Πράγα, θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Το ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA, θα λανσάρει ένα τελείως νέο design concept για το εσωτερικό του, με φυσικά, αειφόρα και ανακυκλώσιμα υλικά. Σύμφωνα με τον Norbert Weber, επικεφαλής Σχεδιασμού Εσωτερικών στη SKODA, "το ENYAQ iV επωφελείται από το μακρύ μεταξόνιο της πλατφόρμας MEB, το οποίο - σε σχέση με τις διαστάσεις αμαξώματος - προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Το επίπεδο δάπεδο, από το οποίο απουσιάζει το κεντρικό τούνελ που συναντάμε σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμβάλλει σε αυτή την ευρυχωρία. Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό για να κάνουμε το εσωτερικό ακόμη πιο απλό οπτικά και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ακόμη περισσότερου χώρου.

Κάτι που είναι εμφανές, για παράδειγμα, στο νέο ταμπλό, με τα διαφορετικά διατεταγμένα επίπεδα. Εκτός από αυτό, το ENYAQ iV προσφέρει ένα πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 585 λίτρα. Στο ENYAQ iV προσφέρουμε για πρώτη φορά τις νέες μας Design Selections. Θυμίζουν μοντέρνους χώρους διαβίωσης, με τέλεια αρμονία χρωμάτων και υλικών. Επιπλέον, προσφέρουμε στοχευμένα σχεδιαστικά θεματικά πακέτα, με κάποιες ξεχωριστές επιλογές διαθέσιμες για όλα τα μοντέλα. Κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες επιλογές ξεκάθαρες και απλές, αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστές και μοναδικές".

Ανώτερης αισθητικής το κόκπιτ του ENYAQ iV

Οσον αφορά τον διάκοσμο του ENYAQ iV, ο Νorbert Weber τονίζει ότι "είναι σαφές, ευάερο, καινοτόμο και με αίσθηση αειφορίας. Σαφές χάρη στο πόσο εύκολο είναι να διαμορφώσει κανείς τις Design Selections και τα θεματικά πακέτα, ευάερο χάρη στην ευρυχωρία και την εξαιρετική αίσθηση του προσφερόμενου χώρου. Καινοτόμο χάρη σε λειτουργίες όπως της κεντρικής οθόνης 13 ιντσών και του νέου head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα.

Αειφόρο, τέλος, χάρη στη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών. Για παράδειγμα, σε μία από τις Design Selection οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι μάλλινες σε ποσοστό 40% και φέρουν τη σφραγίδα της εταιρείας Woolmark. Το υπόλοιπο 60% της σύνθεσης της επένδυσης είναι από πολυεστέρα από ανακυκλωμένες φιάλες PET. Αυτές οι επενδύσεις έχουν μια μοναδική αίσθηση ενώ εξασφαλίζουν μία ευχάριστη διαμονή. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι το δέρμα, το οποίο παράγεται με ιδιαίτερα αειφόρο τρόπο, χρησιμοποιώντας για το χρωματισμό του εκχύλισμα από φύλλα ελιάς αντί για χημικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ