ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανοίγει μεγάλο εργοστάσιο η Tesla στη Γερμανία

Ανοίγει μεγάλο εργοστάσιο η Tesla στη Γερμανία

Τη δεύτερη μεγαλύτερή της επένδυση εκτός Αμερικής, ετοιμάζεται να κάνει η Tesla.

Μετά την πολύ μεγάλη επένδυση που κάνει η Tesla, κατασκευάζοντας εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στη Σαγκάη, κόστους 2 δισ. δολαρίων, έρχεται η σειρά της Ευρώπης.

Η αμερικανική εταιρεία, πρωτοπόρος στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και ηλιακών πάνελ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ελον Μασκ, το Βερολίνο θα είναι ο τόπος του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου, καθώς προχωρούν τα σχέδια επέκτασης της μάρκας. Στο Βερολίνο, η Tesla θα κατασκευάσει επίσης, ένα μηχανολογικό και σχεδιαστικό κέντρο, με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή στην Ευρώπη το 2021.

"Όλοι γνωρίζουν ότι η γερμανική τεχνική είναι εξαιρετική και αυτό είναι που μας έκανε να επιλέξουμε τη Γερμανία για το Gigafactory Europe", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι υπήρχαν σκέψεις και για τη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο ακυρώθηκαν λόγω Brexit.

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται κοντά στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου και πρόκειται να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Επίσης, σύμφωνα με αναλύσεις, τα επόμενα χρόνια, οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Εξάλλου, περίπου 16 μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου πρόκειται να αρχίσουν να λειτουργούν στην Ευρώπη έως το 2023...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ