ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεώθηκε και το Audi A3 Sportback

Ανανεώθηκε και το Audi A3 Sportback
TOBIAS SAGEISTER

Με τεχνολογίες από μεγαλύτερες κατηγορίες - από την ανάρτηση και τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έως τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το ανανεωμένο Audi A3 Sportback, στην 4η γενιά του, πρόκειται να έρθει στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι.

Το ανανεωμένο Audi A3 Sportback αποκαλύφθηκε την Τρίτη (3/3)και παραμένει στη φόρμα του προκατόχου του (4,34 μ. μήκος, +3 εκ. από πριν), με αισθητικές αλλαγές στη μάσκα Singleframe, στις εισαγωγές αέρα, στα ψηφιακά φώτα ημέρας των προβολέων Matrix LED, στα στοιχεία αλουμινίου ή ανθρακονημάτων της καμπίνας, στο νέο επιλογέα ταχυτήτων και στις ταπετσαρίες καθισμάτων από ανακυκλωμένα φιαλίδια PET, διακοσμημένες με ραφές σε χρωματική αντίθεση για ακόμα πιο δυναμικό οπτικό αποτέλεσμα.

Το κόκπιτ είναι ψηφιοποιημένο, σε πίνακα οργάνων. Επίσης, το Audi virtual cockpit προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες, όπως μια μεγάλη οθόνη του χάρτη πλοήγησης. Η έκδοση plus έχει οθόνη 12,3 ιντσών και προσφέρει τρεις διαφορετικές όψεις, συμπεριλαμβανομένων γραφικών με σπορ εμφάνιση. Διαθέσιμο και προαιρετικό head-up display που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Cockpit
Cockpit AUDI AG

Το νέο Α3 διαθέτει τη νέα πλατφόρμα ψυχαγωγίας τρίτης γενιάς. Η υπολογιστική της ισχύς είναι δέκα φορές υψηλότερη από αυτή του προκατόχου της, εκτελεί όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνίας και των υπηρεσιών Audi connect με ταχύτητα LTE Advanced ενώ διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο Wi-Fi hotspot. Αλλά και η καθοδήγηση της διαδρομής είναι ακόμη πιο εύκολη και πιο ευέλικτη. Φέρει και συνδεσιμότητα για smartphone, μέσω της εφαρμογής myAudi, του Apple CarPlay ή του Android Auto, καθώς και μέσω του Audi phone box.

Σε επίπεδο κινητήρων, θα εφοδιάζεται με έναν βενζίνης 1.5 TFSI - 150 hp (110 kW) και έναν πετρελαίου 2.0 TDI που αποδίδει 116 hp (85 kW) ή 150 hp (110 kW). Η ισχύς μεταδίδεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το S tronic επτά σχέσεων. Λίγο αργότερα, θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro.

Ανανεώθηκε και το Audi A3 Sportback
TOBIAS SAGEISTER

Η ανάρτηση παραμένει τεσσάρων συνδέσμων στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά διατίθεται με Προσαρμοζόμενο Έλεγχο Απόσβεσης (Adaptive Damper Control), που χαμηλώνει ταυτόχρονα το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά.

Εξοπλισμένο με Audi pre sense front, υποβοήθηση αποφυγής εκτροπής από την πορεία του και προειδοποίηση για απομάκρυνση από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και αρκετά ακόμα στον προαιρετικό εξοπλισμό, το A3 Sportback διαθέτει συστήματα αποφυγής ατυχημάτων από μεγαλύτερες κατηγορίες...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ