ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλλης αισθητικής η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Αλλης αισθητικής η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe
WWW.DANIEL-KRAUS.COM

Η τετράθυρη coupe της BMW στην πολυτελή compact κατηγορία.

Τον Νοέμβριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, θα αποκαλυφθεί η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe, η οποία ενσαρκώνει -για πρώτη φορά- την επιτυχημένη τετράθυρη coupe φιλοσοφία στις διαστάσεις μιας πολυτελούς compact BMW. Αποτελεί μία πιο εξατομικευμένη πρόταση που θα ενθουσιάσει τους θιασώτες της υψηλής και τολμηρής αισθητικής. Υποστηρίζεται από καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου, λειτουργίας και συνδεσιμότητας και υπόσχεται άριστη καθημερινή χρηστικότητα και απαράμιλλες δυναμικές επιδόσεις BMW.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η αεροδυναμική σιλουέτα, τα τέσσερα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο και τα πίσω φώτα που επεκτείνονται μέχρι το κέντρο του πίσω τμήματος, μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης λωρίδας που πλαισιώνει το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο BMW.

Σε διαστάσεις, έχει μήκος 4,526 μ., πλάτος 1,800 μ. και ύψος 1,420 μ. Παρά τη χαμηλωμένη σπορ σιλουέτα, η ευρυχωρία είναι αξιοσημείωτη χάρη στο μεταξόνιο των 2,670 μ., ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 430 λίτρα.

Αλλης αισθητικής η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe
WWW.DANIEL-KRAUS.COM

Μπροστά, οι ελαφρώς κεκλιμένοι προβολείς (full-LED στάνταρ) που συνθέτουν τη φυσιογνωμία BMW με τα τέσσερα «μάτια» οδηγούν το βλέμμα στη μονοκόμματη χαρακτηριστική μάσκα BMW.

Βασίζεται στην προηγμένη αρχιτεκτονική εμπρόσθιας κίνησης (FWD) της BMW, την οποία η Gran Coupe μοιράζεται με τη νέα BMW Σειρά 1 μαζί με μία σειρά άλλων τεχνολογικών εξελίξεων.

Φέρει σύστημα ελέγχου ολίσθησης τροχών ARB, εγκατεστημένο στη μονάδα ελέγχου κινητήρα, γνωστό από το BMW i3s, που επιτρέπει τον έλεγχο της ολίσθησης του τροχού με μεγαλύτερη ευαισθησία και ταχύτητα από πριν. Το ARB υποστηρίζεται από το στάνταρ σύστημα κατανομής ροπής BMW Performance Control, που αυξάνει την ευελιξία εφαρμόζοντας έξυπνα πίεση πέδησης στους τροχούς στην εσωτερική πλευρά της στροφής πριν το όριο ολίσθησης και διασφαλίζει μία ουδέτερη κατευθυντικότητα.

Αλλης αισθητικής η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe
DANIEL KRAUS

Στον στάνταρ εξοπλισμό της κορυφαίας BMW M235i xDrive, περιλαμβάνεται το BMW xDrive all-wheel drive, ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Torsen, τιμόνι M Sport και φρένα M Sport. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport φέρει Launch Control mode.

Τώρα, θα προσφέρεται με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 103 kW (140 hp) στην BMW 218i, με ένα τετρακύλινδρο πετρελαίου 140 kW (190 hp) στην BMW 220d και με έναν ισχυρότερο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα του BMW Group – που αποδίδει 225 kW (306 hp) – στην BMW M235i xDrive. Όλα τα κινητήρια σύνολα πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

Αρτια εξοπλισμένη και σε συστήματα υποβοήθησης προερχόμενα από ανώτερες κατηγορίες. Το σύστημα Lane Departure Warning με ενεργή επιστροφή στη λωρίδα και προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης και ειδοποίηση πεζού με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη προσφέρονται ως στάνταρ εξοπλισμός στην Ευρώπη, ενώ το Active Cruise Control, το Driving Assistant με Lane Change Warning, η προειδοποίηση επικείμενης οπίσθιας σύγκρουσης και η προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, καθώς και το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης οπισθοπορείας διατίθενται προαιρετικά.

Αλλης αισθητικής η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe
DANIEL KRAUS

Επίσης, ο οδηγός μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, από ένα smartphone, εάν έχει το BMW Digital Key. Ο κινητήρας μπαίνει σε λειτουργία μόλις το smartphone τοποθετηθεί στη βάση του. Φέρει και τον ευφυή προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant, που αποτελεί τμήμα της φιλοσοφίας ελέγχου/ και λειτουργίας. Αυτός ο ψηφιακός χαρακτήρας μπορεί να μαθαίνει ρουτίνες και συνήθειες και στη συνέχεια να τις εφαρμόζει στο κατάλληλο περιβάλλον. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα ‘χαλαρής’ συνομιλίας, με χιούμορ ή και σχετικές ιστορίες...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ