ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακρως ελκυστική η νέα Lexus IS

Ακρως ελκυστική η νέα Lexus IS

Η νέα Lexus IS, η οποία παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία, έρχεται εντελώς ανανεωμένη, μεγαλύτερη σε διαστάσεις, ελαφρύτερη, με περισσότερη τεχνολογία.

Θεωρείται, και είναι, η πιο σπορ Lexus παραγωγής, η οποία έκανε την εμφάνισή της πριν 20 χρόνια στις Η.Π.Α. Η νέα IS, η οποία παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία, τη θυγατρική πολυτελών οχημάτων της Toyota, έρχεται φουριόζα, εντελώς ανανεωμένη, μεγαλύτερη σε διαστάσεις, ελαφρύτερη, με περισσότερη τεχνολογία, τρεις εκδόσεις κινητήρων, δικίνητη και τετρακίνητη.

Το μοντέλο, δοκιμάστηκε και εξελίχθηκε στο νέο τεχνικό κέντρο στη Σιμογιάμα, στην Ιαπωνία, φέροντας τη νέα υπογραφή χαρακτηριστικών οδήγησης της Lexus (Lexus Driving Signature).

Κατά 3 εκ. μακρύτερη, στα 4,705 μ., κατά επίσης 3 εκ. ψηλότερη, φαρδύτερη στα 1,840 μ. και κατά 5 εκ. ψηλότερη, με 1,435 μ., διαθέτει αρκετά μεγάλο μεταξόνιο με 2,800 μ., σε ένα αμάξωμα που στηρίζεται σε τροχούς 18 ή 19 ιντσών.

Ακρως ελκυστική η νέα Lexus IS

Σχεδιαστικά, κάνει μπαμ η όψη του μοντέλου, με την τεράστια μάσκα, που εκτείνεται μέχρι χαμηλά, έχοντας μεγάλους αεραγωγούς στο πλάι, ενώ ιδιαίτερη σχεδίαση είναι και οι καθρέπτες, σε μια τετράθυρη σιλουέτα με coupe χαρακτηριστικά.

Οι μηχανικοί, λαμβάνοντας υπόψη πολλά στοιχεία που χρησιμοποίησαν στο υπερ-αυτοκίνητο LFA, θέλησαν να κάνουν ελαφρύτερη τη δομή της IS, βάζοντας 20% πιο ελαφριά ελατήρια στην ανάρτηση, ενώ χρησιμοποιήθηκε και περισσότερο αλουμίνιο, από ατσάλι, μειώνοντας το συνολικό βάρος κατά 18%.

Ακρως ελκυστική η νέα Lexus IS

Θα προσφέρεται σε πισωκίνητη έκδοση IS 300, με κινητήρα 2.0 lt – 241 hp, που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και με σύστημα G-force Artificial Intelligence (G-AI), όπου μπορείς να παραμετροποιήσεις χαρακτηριστικά για καλύτερες αλλαγές σχέσεων. Επίσης, η τετρακίνητη έκδοση IS 300 AWD, εφοδιάζεται με κινητήρα 3.5 lt V6 - 260 hp, με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, που δίνει από 30-70 σε εμπρός και πίσω άξονα, ροπή, έως 50-50. Θα υπάρχει και η έκδοση IS 350, πισωκίνητη ή τετρακίνητη, με κινητήρα 3.5 lt V6 - 311 hp, με 8άρι και 6άρι κιβώτιο, αυτόματο, αντίστοιχα.

Αυτή η έκδοση, θα ονομάζεται F Sport, με πλειάδα χαρακτηριστικών, πίσω διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης, επιλογή Sport S+, επιλογή προγραμμάτων: Normal/Eco/Power, σασί: Normal/Sport και συστήματος κλιματισμού: Normal/Eco, ενώ θα φέρει και πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ