Ακούστε τον ήχο με τον οποίο προειδοποιεί η αθόρυβη, ηλεκτρική I-PACE

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι αθόρυβα, και η πατέντα της Jaguar δίνει τη λύση. Χωρίς ήχο που να προκαλείται από κινητήρα οχήματος, ο μόνος ήχος που παράγεται, προέρχεται από την κύλιση του οχήματος.

Ομως, σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, αυτός ο ήχος είναι ανεπαίσθητος. Ως απάντηση στα θέματα ασφάλειας των πεζών, και ειδικά εκείνων των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, οι μηχανικοί της Jaguar δούλεψαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παράλληλα με τη φάση εξέλιξης της ηλεκτρικής I-PACE, προκειμένου να εξελίξουν ένα σύστημα που να παράγει προειδοποιητικό ήχο.

Η Jaguar, λοιπόν, εφοδιάζει το πρώτο της, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με το μοναδικό σύστημα Audible Vehicle Alert System (AVAS) ώστε να προειδοποιεί τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων ότι προσεγγίζει το χώρο τους ένα ηλεκτρικό όχημα.

Ο ήχο που ακούγεται σε ταχύτητες έως και 20 χλμ. / ώρα, υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB (A) που απαιτείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία – από τις αυστηρότερες στον κόσμο - για όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα από τον Ιούλιο του 2019.

Μάλιστα, στη Μ. Βρετανία, ο φιλανθρωπίας οργανισμός Dogs for the Blind, συνεργάζεται με τη Jaguar και το σύστημα AVAS δοκιμάστηκε από μέλη του οργανισμού, με θαυμαστά αποτελέσματα. Η Jaguar I-PACE είναι ήδη διαθέσιμη και στην Ελλάδα με 400 ίπους, 400 Nm ροπής, με τετρακίνηση και αυτονομία κίνησης έως 470 χλμ. και με τιμές από 83.405 ευρώ...

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Old Fashioned είναι το μόνο κοκτέιλ για τον χειμώνα

Είναι δυνατό, διαχρονικό και τόσο απλό που μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου.

Όταν ο Βασίλειος Κωστέτσος, η Claudia Schiffer και ο Axl Rose τα πίνανε στο La Mamunia

Οργασμός 90s καλτίλας στο βίντεο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ