ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Στο 3ο μέρος του αφιερώματος, παρουσιάζουμε περισσότερα νέα μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στο Παρίσι.

Το Sport24.gr συνεχίζει το αφιέρωμα του στα νέα μοντέλα που εντυπωσιάζουν στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Toyota Yaris GR Sport

Το νέο GR SPORT έχει ορισμένες διαφορές από το GRMN που επικεντρώνονται στην ανάρτηση. Χρησιμοποιεί αμορτισέρ Performance Sachs, παρόμοια με εκείνα του GRMN, έχει καλύτερη ακαμψία και πιο μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 11 χιλιοστά σε σχέση με το απλό Yaris, ενώ μειώθηκε κατά 18 χιλιοστά και η απόσταση αμαξώματος και τροχού. Επίσης, οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών είναι αποκλειστικά για το GR SPORT, αλλά διαθέτουν τα ίδια ελαστικά Bridgestone Potenza RE50 205 / 45R17 από το GRMN, ενώ μειώθηκε το βάρος του αυτοκινήτου κατά 5 κιλά. Το GR SPORT είναι αποκλειστικά πεντάθυρο και θα διατίθεται με τον υβριδικό κινητήρα 1.5 lt του Yaris, με 99 ίππους.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

BMW Z4

Η νέα έκδοση του ανοιχτού διθέσιου, προδίδει άμεσα τη γνήσια σπορ καταγωγή της, με κλασικό, ηλεκτρικό soft-top και οδηγοκεντρικό cockpit. Οι δυναμικές ικανότητες της νέας BMW Z4 πηγάζουν από μία γκάμα εκτενώς αναβαθμισμένων κινητήρων, τη νέα σχεδίαση πλαισίου και την εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος. Φαρδιά μετατρόχια, ισορροπημένες αναλογίες και ένα συμπαγές μεταξόνιο ενισχύουν την ευέλικτη οδική συμπεριφορά. Η κεντρική θέση των καθισμάτων, το μειωμένο βάρος και το χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν προϋποθέσεις για υψηλές δόσεις οδηγικής απόλαυσης. Το νέο BMW Operating System 7.0 αναβαθμίζει τη φιλοσοφία ελέγχου και απεικόνισης, και χρησιμοποιεί έγχρωμες οθόνες 10,25-ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το κεντρικό μόνιτορ. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το μοντέλο της BMW M Performance. Η BMW Z4 M40i διαθέτει εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 340 hp και φέρει στάνταρ ανάρτηση Adaptive M Sport, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό M Sport, 18άρες ζάντες αλουμινίου M και ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Επιταχύνει σε μόλις 4.6 δευτερόλεπτα.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Citroen C5 Aircross

Το νέο SUV με μήκος 4,5 μέτρων, ξεχωρίζει στην κατηγορία των SUV με το μυώδες αμάξωμα, τις ρευστές γραμμές και τις πινελιές που προσθέτουν τα Airbumps. Το νέο C5 Aircross διαθέτει TFT οθόνη 12,3 ιντσών που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων πίσω από το τιμόνι, αλλά και η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, δίνουν το στίγμα του υπερσύγχρονου εσωτερικού του νέου SUV C5 Aircross. Οι διαθέσιμες εκδόσεις του μοντέλου περιλαμβάνουν τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με απόδοση από 130 έως και 180 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται και με το εξαιρετικά προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8. Στον εξοπλισμό του συναντάμε 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της περιπέτειας όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική. Εκτός των παραπάνω, το νέο C5 Aircross εφοδιάζεται με 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones. Το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει προς τα τέλη του 2018 στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

GAC GS5

Παλαιότερα οι Κινέζοι είχαν ξεκινήσει την “επίθεσή” τους στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της ΕΕ, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα, έστρεψαν την προσοχή των Κινέζων κατασκευαστών στη χώρα τους και ελάχιστα στη γηραιά ήπειρο. Ωστόσο, στο Παρίσι ο μεγάλος όμιλος της GAC παρουσίασε πλειάδα μοντέλων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως το GAC GS5, ένα SUV με κινητήρα 1.8lt turbo, με ισχύ 180 ίππους, ενώ υπάρχει και ατμοσφαιρικό μοτέρ 2.4lt. Εξάλλου, προσφέρεται και με κινητήρα 2.0lt DCVVT, με ρύθμιση ειδικά για την Ευρώπη. Τα μοτέρ συνδυάζονται με 5άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που έχει και χειροκίνητη λειτουργία. Διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση και τετρακίνηση.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Honda HR-V

Το SUV της ιαπωνικής μάρκας, διαθέτει βελτιωμένο εξωτερικό στυλ, ανανεωμένο εσωτερικό, φέρει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών και καλύτερη ηχομόνωση. Ο μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει βαθύτερα τμήματα εισαγωγής αέρα που φιλοξενούν τα κυκλικά φώτα ομίχλης και οι προβολείς διαθέτουν τώρα στάνταρ φακούς προβολέα με ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED. Το Honda HR-V θα είναι διαθέσιμο έως τα τέλη του 2018 με τον εξαιρετικά αποδοτικό βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.5 lt, που προσφέρει υψηλή ισχύ 130 ίππων και μέγιστη ροπή 155 Nm στις 4.600 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, διαρκεί 10,2 δευτερόλεπτα συνδυαζόμενη με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων (6MT) και 10,9 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό αυτόματος CVT. Ο βενζινοκινητήρας προσφέρει εντυπωσιακό συνδυασμό ισχύος και απόδοσης, με επίσημες μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 121 γρ./χλμ. για το μοντέλο CVT.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Hyundai Kona Electric

Το συμβατικό Kona, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ήδη πωλείται στην Ελλάδα. Βέβαια, αναμένουμε και την ηλεκτρική του εκδοχή, σε δύο εκδόσεις, με μπαταρία 39kWh και ισχύ 134 hp και με μπαταρία 64kWh με ισχύ 201 hp. Η πρώτη έκδοση έχει αυτονομία κίνησης 312 χλμ. σε κύκλο WLTP (345 σε κύκλο NEDC) και η δεύτερη αντίστοιχα 482 και 546 χλμ. Το βάρους 1700 κιλών αμάξωμα, χρειάζεται 7,6 δευτ. για να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα. Το 5θέσιο μοντέλο, ακολουθεί την ηλεκτρική τάση της εποχής, έχει 17άρες ζάντες, αρκετά μεγάλο χώρο αποσκευών (373 λίτρα), διότι η μπαταρία είναι επίπεδα τοποθετημένη στο πάτωμα κι αναπτύσσει τελική ταχύτητα 167 χλμ./ώρα και φορτίζεται με ταχυφορτιστή σε 54 λεπτά, ενώ από απλή πρίζα σε 9 ώρες κι 35 λεπτά.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Kia Niro

Το νέο e-Niro είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό crossover της Kia και το δεύτερο γενικότερα ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, μετά το Soul EV. Μετά την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, το λανσάρισμα του e-Niro στην Ευρώπη ξεκινά τέλη του έτους, με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να το διαφημίζει, προσφέροντας έως 485 χιλιόμετρα καθαρής ηλεκτροκίνησης με μία και μόνο φόρτιση. Σχεδιάστηκε στα στούντιο της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και το Ναμιγιάνγκ της Κορέας. Με μήκος αμαξώματος στα 4.375 χλστ. και μεταξόνιο στα 2.700 χλστ. το e-Niro προσφέρει μεγάλους και άνετους χώρους. Φέρει έγχρωμη οθόνη αφής 7’’και από πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 7’’.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Στην Ευρώπη το e-Niro θα διατίθεται στην έκδοση με μπαταρία λιθίου-ιόντων πολυμερών 64 kWh. Συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW (204 hp) και 395 Nm ροπής, με επιτάχυνση 7,8 δευτ. Θα υπάρχει και μία μικρότερη έκδοση με μπαταρία 39,2 kWh και συνδυασμένη αυτονομία 312 χιλιομέτρων (πάντα στον κύκλο WLTP). Συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 100 kW (136 ps) με ροπή 395 Nm και επιτάχυνση 9,8 δευτ. Όλες οι εκδόσεις e-Niro είναι προσθιοκίνητες και με λειτουργία έξυπνης ανάκτησης της κινητικής ενέργειας -και από διακόπτες στο τιμόνι- κατά την φάση ρολαρίσματος ή επιβράδυνσης. Τα e-Niro εξοπλίζονται με τα προηγμένα συστήματα ασφαλέιας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού και συνοδεύονται από εγγύησης για 7 έτη ή για 150.000 χιλιόμετρα.

Lexus 330h

Η πολυτελής μάρκα της Toyota, παρουσιάζει πληθώρα υβριδικών εκδόσεων, μεταξύ των οποίων και το μεσαίο της sedan 330h, που εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 2.5lt και συνολικά το υβριδικό σύστημα αποδίδει 215 ίππους με την αυτονομία να αγγίζει τα 935 χιλιόμετρα. Ηδη βρίσκεται στη διεθνή αγορά με πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

Mercedes GLE

Η Mercedes-Benz GLE είναι το πιο ευπώλητο μοντέλο SUV στην ιστορία της Mercedes-Benz. Άνετη όπως μία πολυτελής λιμουζίνα, αλλά όσο σκληροτράχηλη χρειάζεται για off-road περιπέτειες, η νέα GLE έρχεται με ακόμα πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά από ποτέ. Το νέο μοντέλο προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, ένα νέο interface για τον χρήστη και σημαντικά περισσότερα και πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, την καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορία του, μία εντελώς νέα γκάμα κινητήρων και πλήθος άλλων καινοτομιών.

Ακόμα πιο πολλές, λαμπρές παρουσίες

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ