ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

60 χρόνια Fiat 500 σε video

60 χρόνια Fiat 500 σε video

Οσα κι αν πούμε για το 500αράκι, θα είναι λίγα. Διότι μια ιστορία 60 ετών, δεν περικλείεται σε κάμποσες αράδες. (videos)

Ωστόσο, θα επιχειρήσω να παραθέσω τι κάνει η Fiat για να γιορτάσει αυτά τα 60 χρόνια του μοντέλου, ξεκινώντας σειρά εκδηλώσεων από την έκθεση της Γενεύης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι εορτασμοί εντάσσονται σε ένα πλαίσιο επικοινωνιακών ενεργειών. Μεταξύ αυτών θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δράσεων, όπως ένα tour στις αγαπημένες πλατείες της Ευρώπης, όπου θα συμμετέχουν θαυμαστές και συλλέκτες των μοντέλων Fiat 500 από το παρελθόν και το παρόν. Με τον τίτλο «Forever Young» και με τη βοήθεια του Design, της «500-mania», της τέχνης και της διαφήμισης, το συγκεκριμένο εγχείρημα ενισχύει τη διαχρονικότητα του εμβληματικού μοντέλου.

Μέχρι τις 4 Ιουλίου, λοιπόν, το πρόγραμμα επικοινωνίας θα πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο όπου το προϊόν συναντά την ιστορία, την τέχνη και το lifestyle. Από το 1957 μέχρι σήμερα, το Fiat 500 αποτελεί έναν πραγματικό διαμορφωτή των τάσεων, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τον κόσμο της μόδας, αλλά και γενικά την κοινωνία και τις κοινωνικές συμπεριφορές.

Το Fiat 500 μέσα σε 60 χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα αυθεντικό pop icon με πολλούς θαυμαστές, ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Η αποστολή του 500 από το 1957 έως σήμερα ήταν να δώσει χρώμα στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη και το πέτυχε. Το εμβληματικό Fiat είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που συμπληρώνει το περιβάλλον γύρω του.

Αυτή είναι η βασική ιδέα της διαφημιστικής καμπάνιας. Το πρώτο επεισόδιο του συναρπαστικού ταξιδιού που αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού 500, προβάλλεται ήδη. Η ιστορία ξετυλίγεται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα σε ένα διαδραστικό εικονικό μουσείο. Ένα νέο «δωμάτιο» θα ανοίγει στην αρχή κάθε μήνα, μοιράζοντας με το κοινό μια ακόμα εποχή από τη ζωή του 500. Οι επισκέπτες θα αντικρίσουν διάφορα αντικείμενα, όπως ένα ραδιόφωνο που παίζει ένα γνωστό μουσικό κομμάτι εκείνης της εποχής ή μια τηλεόραση που παίζει π.χ. ένα διαφημιστικό σποτ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς διαδραματίζεται στο γραφείο του Dante Giacosa στο Τορίνο, όπου σχεδιάστηκε το 500. Κάπως έτσι ξεκινάει αυτό το συναρπαστικό "παραμύθι" που αναλύει τη στενή συναισθηματική σχέση μιας μάρκας αυτοκινήτου με τους ανθρώπους…

Δείτε το video για την ειδική επετειακή έκδοση 500:



Δείτε το video του Cyriak Harris:

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ