ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με κεντρικό μήνυμα "Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή!", η φετινή διοργάνωση δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους,

Με κεντρικό μήνυμα «Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή!», 10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου) η φετινή διοργάνωση δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους, μέσα από πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στην Οδική Ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου: μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενημέρωση πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Πολίτες & Πολιτεία: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων» (21/3), με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ETSC και δεκάδων ειδικών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Οι δράσεις της 10Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Συμμαχίαςγια την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α., της ΕΥΔ ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας».

10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10 Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας:

Κυριακή 19/3 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Παιδιά και γονείς εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια με τα εγκεκριμένα προγράμματα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» του Ι.Ο.ΑΣ. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Πληροφορίες: 210 8816187 και www.hellenicmotormuseum.gr

Δευτέρα 20/3 – Καθαρισμός Πινακίδων στο Δήμο Σερρών

Clean Up-Safety Day. Μαθητές συμμετέχουν στην Εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ. και καθαρίζουν βανδαλισμένες πινακίδες σήμανσης, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Δευτέρα 20/3 - Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Εσπερίδα στην Κυκλοφοριακή Αγωγή για εκπαιδευτικούς του πανελλαδικού Δικτύου Teachers4Europe, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τρίτη 21/3 - Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών

«Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων». Ημερίδα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών (09.00–14.00, Αμφιθέατρο Υπουργείου, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Tετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3 - Πλατεία Συντάγματος - Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο

Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) στην Πλατεία Συντάγματος. Για 2 ημέρες οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου εκπαιδεύουν τους πολίτες στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά με τον εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών του Ι.Ο.ΑΣ., υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 18.00).

Τετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3 - Περιφ. Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας

«Μη χάνεις τον έλεγχο – Κάνε έναν έλεγχο». Δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Μια πρωτοβουλία των Ι.Ο.ΑΣ. και ΓΕΦΥΡΑ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την ελλιπή συντήρηση των αυτοκινήτων.

Πέμπτη 23/3 - Στάση μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και την υποστήριξη του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. (Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων / Ώρες αιμοδοσίας: 10.00 - 16.00)

Παρασκευή 24/3 - Λεωφόρος Κατεχάκη

«Οδηγώ, κλείνω το κινητό». Το ΕΠΠΠΟΣ (Παρατηρητήριο του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια) πραγματοποιεί παρατηρήσεις για τη χρήση κινητού, με συμμετοχή δημοτών σε συνεργασία με την πλατφόρμα «MEV Ηλιούπολης».

Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα γίνει διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από τους αυτοκινητόδρομους της χώρας με τη συνεργασία του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» και συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιούνται:

  • Πανελλαδική προβολή της τηλεοπτικής καμπάνιας «Βιάζεσαι να φτάσεις; Κι εμείς!» του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που εστιάζει στο θέμα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης και υποστηρίζεται από την Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα της 10 Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με τοποθέτηση αφισών σε μέρος του στόλου της Ο.ΣΥ. και προβολή μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας μέσω του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΑ.

  • Μετάδοση ραδιοφωνικών κοινωνικών μηνυμάτων του Ι.Ο.ΑΣ. με συμβουλές για την ασφάλεια των μετακινήσεων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

  • Διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ