ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζοτς: "Δεν μ' αρέσει να κλαίγομαι"

Ζοτς: "Δεν μ' αρέσει να κλαίγομαι"
Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα αλλά άφησε και αιχμές για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που σήμερα (9/3) έχει τα γενέθλια του, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μίλησε για τον αγώνα με τη Μάλαγα. " Όλα εξαρτώνται από εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και με νίκη κατακτάμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας και αποκτούμε πλεονέκτημα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι το τελευταίο παιχνίδι στο Τοπ16, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα η Μάλαγα. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, παρά το ότι δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Στον τελευταίο αγώνα απέναντι στη Ρόμα είχαν σημαντικές απουσίες, αλλά παρόλα αυτά νίκησαν με μεγάλη διαφορά. Το καλό είναι ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Παίζουμε στη δική μας έδρα και με νίκη κατακτάμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας και έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Θα αρχίσουμε τώρα να μιλάμε για την αντίπαλό μας. Ουσιαστικά ισχύουν τα ίδια που είχαμε πει και πριν τον πρώτο αγώνα. Είναι επιθετική ομάδα. Ο Καμπέθας είναι εκτός, αλλά αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο για τον Γκομίς, ο οποίος έπαιξε πού καλά στα τελευταία παιχνίδια. Και ο Γκάμπριελ έχει κάποια προβλήματα. Υπάρχουν δύο Βραζιλιάνοι παίκτες ο Φαβεράνι και ο Πρέστες, που καλύπτουν το κενό αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ ακόμη και αφότου δεχθεί καλάθι.

Επίσης, γι’ αυτή την ομάδα δεν έχει σημασία αν είναι μπροστά με 10-15 πόντους ή χάνει. Παίζουν στον ίδιο ρυθμό. Παίζουν πιεστική άμυνα, χρησιμοποιούν το μαν-του-μαν, αλλά και ζώνες. Κάθε φορά που έχουν δυνατότητα χρησιμοποιούν το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και μετά καταλήγουν σε μαν-του-μαν ή ζώνη. Θα είναι απαραίτητο να παίξουμε για 40 λεπτά με ψηλή συγκέντρωση. Ο τρόπος που πρέπει να παίξουμε είναι αυτός που παίξαμε στην Ισπανία





".

Όσο για τον κόσμο των "πρασίνων" ο Ομπράντοβιτς τόνισε: " Ελπίζω οι φίλοι του Παναθηναϊκού να καταλάβουν πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό και ότι πρέπει να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα σε αυτόν τον αγώνα.

Ο αγώνας απέναντι στην Παρτιζάν ήταν ίσως το χειρότερο επιθετικά παιχνίδι που έχουμε κάνει. Ο τρόπος που παίξαμε άμυνα ήταν εξαιρετικός. Τους οδηγήσαμε σε πολλά λάθη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσπαθήσαμε να τρέξουμε, ώστε να έχουμε το εύκολο καλάθι. Βλέποντας το βίντεο του αγώνα, η διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλή για επίπεδο Ευρωλίγκας. Είναι καλό να αρχίζουμε πάντα από εμάς, από τι κάνουμε εμείς, παρά από οτιδήποτε άλλο.

Η κριτική πρέπει να ξεκινά από εκεί. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός, το κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Για μια ακόμη φορά πρέπει να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν τόσο σημαντικό για εμάς, όσο είναι αυτό της Τετάρτης. Αν πάρουμε τη νίκη από τη Μάλαγα, θα είμαστε πρώτοι! Απλά. Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όλοι το είδατε. Δεν μ’ αρέσει να κλαίγομαι. Αυτοί που θέλουν να δουν τον αγώνα θα τον ξαναδούν. Θα συνεχίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ξέρουμε και θα σκεφτούμε τα δικά μας λάθη



".

Στον Παναθηναϊκό κοιτούν μπροστά και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε: " Έχουμε έναν αγώνα πριν ολοκληρωθεί το Top 16, παίζουμε στο γήπεδό μας και με αυτή τη νίκη θα είμαστε πρώτοι στην Ευρωλίγκα. Εξαιρετική κατάσταση. Αν συγκρίνουμε την κατάσταση αυτή με εκείνη που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, όταν στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζαμε την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Φέτος, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι με έναν αγώνα στο δικό μας γήπεδο. Έχουμε ήδη έναν τίτλο απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε όμως ακόμη αγώνες για την κανονική περίοδο και να δούμε τι θα γίνει. Μπροστά μας έχουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για το all star game, όπου κι εκεί έχουμε εννέα παίκτες. Είναι σημαντική περίοδος για να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε, πριν επιστρέψουμε στους αγώνες με την αναμέτρηση απέναντι στον Άρη. Αυτό που θα είναι καλό, είναι να παίζουμε πάντα καλύτερα από ότι παίξαμε την προηγούμενη φορά

".

Σπανούλης: "Είμαστε σε καλή κατάσταση"


Μετά τη νίκη επί του Αιγάλεω ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Μάλαγα και ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: " Θέλαμε να νικήσουμε και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση απέναντι στο Αιγάλεω, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης που είναι πολύ κρίσιμος.

Σε αυτό το παιχνίδι διεκδικούμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας, που θα μας δώσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Έπρεπε να ξεκινήσουμε με συγκέντρωση απέναντι στο Αιγάλεω, κάτι το οποίο κάναμε και θα πρέπει να επαναλάβουμε και απέναντι στη Μάλαγα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε για να βγούμε πρώτοι

".

Αναφορικά με τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος διεθνής γκαρντ υποστήριξε: " Δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλά. Ακολουθούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εμάς το μυαλό μας είναι τώρα μόνο στον αγώνα με τη Μάλαγα και στη νίκη. Το γεγονός ότι η Μάλαγα έχει ήδη αποκλειστεί την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς έτσι το αντιμετωπίζουμε. Δεν έχει τίποτα να χάσει και θα παίξει ελεύθερα. Πρέπει να έχουμε ενέργεια, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη".

Όσο για τον ανησύχησαν οι δύο συνεχόμενες ήττες του Παναθηναϊκού είπε: " Κάποια στιγμή δυστυχώς θα υπάρξουν και ήττες. Δεν γίνεται να παίζεις συνέχεια και να νικάς σε κάθε αγώνα. Κάναμε κάποια λάθη στα τελευταία παιχνίδια τα οποία μας στοίχισαν, αλλά η ομάδα γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έρχονται κρίσιμα παιχνίδια και εμείς αυτό που κοιτάμε είναι να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο. Κι αν έχουμε δίπλα μας και ένα γεμάτο γήπεδο θα γίνει ακόμη καλύτερα! Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο την Τετάρτη. Αυτό είναι αυτονόητο. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο Top16, παίζουμε καλό μπάσκετ σε αυτή τη φάση και γενικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε μια τόσο σημαντική νίκη για εμάς".










TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ