NBA

Ξέσπασε ο Εμπίντ: "Οι διαιτητές πρέπει να έχουν ίδια κριτήρια, οι Χοκς μου έκαναν φάουλ όλο το βράδυ"

Ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς κόντρα στους Χοκς
Ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς κόντρα στους Χοκς Ⓒ 2021 JOHN BAZEMORE/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοέλ Εμπίντ τα έβαλε με τους διαιτητές μετά το τέλος του Game 6 με τους Χοκς παρά την νίκη των Σίξερς, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα.

Οι Σίξερς νίκησαν τους Χοκς με 104-99 στο Game 6, φέρνοντας την σειρά στο 3-3, ωστόσο μετά τον αγώνα ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν εκνευρισμένος. Και ο λόγος ήταν ότι θεώρησε πως οι διαιτητές δεν τον σέβονται όσο τον Τρε Γιανγκ.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά το παιχνίδι, ο σταρ των Σίξερς ξιφούλκησε εναντίον των διαιτητών. "Αισθάνομαι ότι δεν σφυρίζουν με τα ίδια κριτήρια" δήλωσε αρχικά ο Εμπίντ για να προσθέσει στην συνέχεια: "Ειδικά όσον αφορά την ελάχιστη επαφή που χρειάζεται για να κερδίσει φάουλ ο αντίπαλος πόιντ γκαρντ (σ.σ ο Τρε Γιανγκ) σε σχέση με εμάς, όπου δεν γίνεται το ίδιο. Θέλω απλώς να έχουν τα ίδια κριτήρια".

Ο Εμπίντ μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε στο ίδιο ύφος λέγοντας: "Αν πρόκειται να καταλογίσεις φάουλ στον πόιντ γκαρντ τους όταν υπάρχει ελάχιστη επαφή, πρέπει να κάνεις το ίδιο και στην άλλη πλευρά όταν με ακουμπάνε".

Κλείνοντας, ο Εμπίντ αναφέρθηκε και στην στιγμή που ήρθε στα χέρια με τον Τζον Κόλινς, υποστηρίζοντας ότι την ίδια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε επειδή πίσω του βρισκόταν ο Τρε Γιανγκ και τον έσπρωχνε: "Δέχθηκα τεχνική ποινή, σε μία φάση όπου αρχικά πιστεύω ότι δεν είχα κάνει επιθετικό φάουλ. Προσπαθούσα να μείνω ήρεμος και είχα τα χέρια μου ψηλά. Και κάποιος με έσπρωχνε από πίσω και δεν καταλαβαίνω γιατί δέχθηκα εγώ τεχνική ποινή.

Όπως και να έχει, έγινε ό,τι έγινε. Μου έκαναν φάουλ όλο το βράδυ και νομίζω ότι σούταρα την πρώτη μου βολή στην τέταρτη περίοδο. Ήταν περίεργο, αλλά νικήσαμε. Αυτό έχει σημασία".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ