NBA

Ξέσπασαν Μιτσελ και Γκομπέρ για την διαιτησία: "Είναι γαμ...νο γελοίο, μας πηδ...νε, έχει ξεφύγει η κατάσταση"

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ την σεζόν 2020/21
Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ Ⓒ 2021 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρούντι Γκομπέρ ξέσπασαν μετά την ήττα των Τζαζ από τους Σίξερς, λέγοντας ότι οι διαιτητές πηδ...νε τους Τζαζ και ότι η Γιούτα δεν παίρνει τον σεβασμό που τους αξίζει.

Οι Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρούντι Γκομπέρ πιστεύουν ότι οι Τζαζ αδικούνται από την διαιτησία. Και αποφάσισαν να εκφράσουν τα παράπονά τους με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Οι δύο All Star των Τζαζ ξέσπασαν μετά την ήττα με 131-123 από τους Σίξερς, όπου οι βολές ήταν 35-19 για την Φιλαντέλφεια και ο Μίτσελ αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή στο τέλος, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που είναι δεδομένο ότι τους εξασφάλισε ένα γερό πρόστιμο από το ΝΒΑ.

Την αρχή έκανε ο Μίτσελ, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του. "Θα δώσω συγχαρητήρια τους Σίξερς. Πάλεψαν και είναι καλή ομάδα. Εμείς παλέψαμε, αλλά είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να βγαίνουμε στο παρκέ και να παλεύουμε και να μας παίρνουν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια" δήλωσε αρχικά ο Μίτσελ, πριν ξεσπάσει:

"Δεν είμαι από αυτούς που κατηγορούν τους διαιτητές για μία ήττα, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπήρξαν παιχνίδια που νικήσαμε και παιχνίδια που χάσαμε. Αλλά αυτή η διαιτησία... Είμαστε καλοί και δεν κάνουμε παράπονα, παλεύουμε, αλλά μας... πηδάνε με κάποιο τρόπο, καταλαβαίνετε;

Για εμένα νικήσαμε αυτό το παιχνίδι. Όπως είπα όμως δίνω συγχαρητήρια στους Σίξερς. Ό,τι θέλετε. Αλλά όλο αυτό συμβαίνει με συνέπεια και η ερώτηση είναι: Τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να το αντέξουμε; Είμαστε αλήθεια στην πρώτη θέση στην Δύση; Ναι, διάολε είμαστε. Και καταντάει γαμ...νο γελοίο αυτό που συμβαίνει.

Έχουμε το άλλο μισό της σεζόν μπροστά μας, αλλά έχω σιχαθεί από αυτό που συμβαίνει. Με τρώει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η λίγκα πρέπει να κάνει κάτι".

Ο Γκομπέρ από την πλευρά του πήρε την σκυτάλη λίγο αργότερα και συνέχισε στο ίδιο ύφος: "Οι δικοί μας παίκτες δεν παίρνουν σφυρίγματα που παίρνει όλη η γαμ...νη λίγκα. Ξέρουμε ότι είμαστε οι Τζαζ και ίσως ο κόσμος δεν θέλει να δει πόσο μακριά θα πάμε, αλλά είναι απογοητευτικό.

Κόντρα στους Σϊξερς, τρεις σερί φάσεις ο Κόνλεϊ πήγε προς το καλάθι και τον τραβούσαν και δεν δόθηκε τίποτα. Και στην άλλη πλευρά του παρκέ βλέπουμε ανύπαρκτα φάουλ να καταλογίζονται εναντίον μας".

Κλείνοντας, ο Γάλλος σέντερ δήλωσε: "Νομίζω ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι ασέβεια για το ίδιο το μπάσκετ και την ομάδα μας και ελπίζω να δουν όλοι τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να ντραπούν όσοι το δουν. Δεν θέλω να το πω, αλλά έπειτα από 8 χρόνια που παίζω σε ομάδα που βρίσκεται σε μικρή αγορά καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Όταν είσαι σε μικρή αγορά πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος, να ανήκεις στην ελίτ για να τα καταφέρεις. Είναι απογοητευτικό όμως ότι ισχύει κάτι τέτοιο και δεν μας σέβονται. Γιατί δεν μιλάμε απλώς για μία φάση, όλοι κάνουμε λάθη. Σέβομαι τους διαιτητές, έχουν δύσκολη δουλειά, αλλά πιστεύω ότι αυτή την φορά είναι προφανές τι συνέβη. Δεν γίνεται να το κάνουν τόσο προφανές. Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό ως άνθρωποι και ως ομάδα".

Photo Credits: ⓒ 2021 Rick Bowmer/ Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ