NBA

Ξεκάθαρο το ΝΒΑ: "Οποιος παραβιάσει τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά"

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπόμπι Πόρτις σε μεταξύ τους αναμέτρηση
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπόμπι Πόρτις σε μεταξύ τους αναμέτρηση AP PHOTOS

Ακόμη και στην απώλεια draft picks θα οδηγηθούν οι ομάδες που θα καταπατήσουν τα πρωτόκολλα του ΝΒΑ, το οποίο έστειλε το Σάββατο (5/12) νέο οδηγό 158 σελίδων εν όψει της έναρξης της σεζόν 2020/21.

Η έναρξη της σεζόν βρίσκεται πλέον λίγες μέρες μακριά, η pre season θα ξεκινήσει στις 11/12 και η opening night θα γίνει στις 22/12, ωστόσο άπαντες στο ΝΒΑ βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία προσαρμογής στα νέα δεδομένα με την Λίγκα να ενημερώνει το Σάββατο (5/12) τόσο τους οργανισμούς, όσο και τις ομάδες πως θα τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον καταπατήσει τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας στη διάρκεια της σεζόν 2020/21.

Συγκεκριμένα, μοιράστηκε σήμερα νέος οδηγός 158 σελίδων, στον οποίο το ΝΒΑ εξήγησε στους 30 οργανισμούς που μπορούν και που δεν μπορούν να βρίσκονται οι αθλητές και τα μέλη τους από τώρα μέχρι το τέλος της περιόδου. Άπαντες θα πρέπει να γευματίζουν σε συγκεκριμένα εστιατόρια (τρία σε κάθε πόλη θα προετοιμαστούν γι' αυτόν τον σκοπό) που θα έχουν είτε εξωτερικό χώρο, είτε εσωτερικό που θα βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ οι παίκτες δεν θα μπορούν να επισκέπτονται κλειστούς χώρους στη διάρκεια εκτός έδρας αγώνων (γυμναστήρια, καζίνο, οτιδήποτε μπορεί να τους βάλει σε κίνδυνο).

Οι οικογένειες των παικτών θα κάνουν τεστ ανά δύο εβδομάδεςμε έξοδα του ΝΒΑ, ενώ αν εγκριθεί κάποιο εμβόλιο από την Λίγκα, θα είναι υποχρεωτικό για παίκτες, προπονητές και στελέχη. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρος προβληματισμός για την έναρξη της σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που σχεδόν το 9% των αθλητών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στα πρώτα τεστ πριν από την έναρξη των training camps, ωστόσο ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να ενημερώσει και να προσπαθήσει να μειώσει το ρίσκο για τις αποστολές των 30 ομάδων.

Αν, πάντως, παίκτες και οργανισμοί καταπατήσουν τα πρωτόκολλα, νοσήσουν και θεωρηθούν υπαίτιοι/υπαίτιες για την μετάδοση του ιού σε αντιπάλους, τότε θα υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στην απώλεια draft picks! Σίγουρα πάντως η σεζόν που ξεκινά θα είναι ιστορική, όσο ιστορική ήταν και εκείνη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη "φούσκα" του Ορλάντο.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ