WNBA

WNBA: Αποθέωση και συγκίνηση για Σου Μπερντ στο Σιάτλ

Η Σου Μπερντ
Η Σου Μπερντ Ⓒ 2022 TED S. WARREN/ ASSOCIATED PRESS

Η θρυλική Σου Μπερντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνα κανονικής περιόδου μπροστά στο κοινό των Σιάτλ Στορμ στον αγώνα με τους Λας Βέγκας Έισις, με 18.100 φιλάθλους να την αποθεώνουν, σε μία ιστορική βραδιά.

Η Σου Μπερντ αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρας της σε ηλικία 41 ετών. Η θρυλική γκαρντ με τα 4 πρωταθλήματα WNBA ανακοίνωσε την απόφασή της πριν από λίγο καιρό. Και, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για την φετινή κανονική περίοδο στο WNBA με την φανέλα των Σιάτλ Στορμ κόντρα στους Λάς Βέγκας Έισις γνώρισε την απόλυτη αποθέωση. Όπως της άξιζε.

Ήταν μία βραδιά που θα μείνει στην ιστορία, μία βραδιά που ο Δήμαρχος του Σιάτλ, Μπρους Χάρελ, ανακοίνωσε ότι εφεξής θα ονομάζεται "Ημέρα Σου Μπερντ" στην πόλη, στο γήπεδο βρέθηκαν 18.100 φίλαθλοι. Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ για την Climate Pledge Arena, που φιλοξενεί ακόμα αγώνες του NHL (χόκεϊ) και τις κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Σιάτλ. Ήταν η βραδιά της Σου Μπερντ. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την είσοδό της στο παρκέ, μέχρι την αποθέωσή της στο φινάλε.

Πριν από τον αγώνα οι 18.100 φίλαθλοι χάρισαν ένα απίστευτο Standing Ovation στην Μπερντ, με αποτέλεσμα αυτή να λυγίσει. Οι Στορμ από την πλευρά τους φρόντισαν να της δώσουν μεταξύ άλλων ένα δακτυλίδι στο οποίο χώρεσαν όλη την καριέρα της: 21 χρόνια στο Σιάτλ, 4 πρωταθλήματα, πρώτη πασέρ στην ιστορία του WNBA.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από τον αγώνα παρουσιάστηκε ένα VIDEO για να τιμηθεί η Μπερντ, στο οποίο μίλησαν σταρ του WNBA, δημοσιογράφοι, αλλά ακόμα και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ευχαριστώντας την για την προσφορά της:

Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα του Λας Βέγκας να επικρατεί με 89-81 του Σιάτλ, με την Στορμ να έχει 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Παρά την ήττα, το Σιάτλ ελπίζει ακόμα σε είσοδο στα playoffs, κάτι που, αν συμβεί, σημαίνει ότι το κοινό της ομάδας θα μπορέσει να ξαναδεί την Σου σε αγώνα των playoffs. Ακόμα κι έτσι, η αποθέωση ήταν δεδομένη, με την Σου στο τέλος να παίρνει το μικρόφωνο και να ευχαριστεί τους πάντες.

"Δεν θα έχω στιγμή "Mamba Out" ανέφερε αρχικά η Μπερντ, αναφερόμενη στο αντίο του Κόμπι Μπράιαντ, όταν ο θρύλος των Λέικερς έκλεισε με αυτή την ατάκα τον λόγο του, για να προσθέσει: "Θέλω να πω απλώς ότι σας αγαπάω πάρα πολύ και θα σας δω στα playoffs. Ηταν τιμή μου αυτό που έγινε σήμερα, όλος ο κόσμος που εμφανίστηκε. Ήταν μία γιορτή για το μπάσκετ στους Στορμ".

Η Σου Μπερντ επιλέχθηκε στο Νο1 του WNBA Draft του 2002 από τους Σιάτλ Στορμ μετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο του Κονέκτικατ. Στο WNBA φόρεσε μόνο την φανέλα των Στορμ, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (2004, 2010, 2018 και 2020), ενώ έγινε 13 φορές ALl Star και μπήκε στην κορυφαία πεντάδα 5 φορές. Στο ίδιο διάστημα κατέκτησε 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική των ΗΠΑ, με τελευταία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όπου μαζί με τον Έντι Άρβαρεζ ήταν οι σημαιοφόροι της χώρας στην τελετή έναρξης.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ