VTB LEAGUE

VTB League: Με Παρτίζαν και Μέγκα Μότσαρτ το Super Cup

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αγώνα της Παρτίζαν
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αγώνα της Παρτίζαν PHOTO CREDITS: ADMIRALBET ABA LEAGUE / DRAGANA STJEPANOVIC

Η VTB League ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Super Cup όπου θα συμμετάσχουν 6 ομάδες, με τα ονόματα των σερβικών Παρτίζαν και Μέγκα Μότσαρτ να ξεχωρίζουν δεδομένου ότι έχει απαγορευτεί η συμμετοχής ρωσικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι ρωσικές ομάδες βρίσκονται στην μπασκετική... εξορία, αφού τους έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο της FIBA όσο και της EuroLeague Basketball. Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο δύο σερβικές ομάδες να δεχθούν την πρόταση της VTB League να συμμετάσχουν στο Super Cup της λίγκας.

Για την Παρτίζαν και την Μέγκα Μότσαρτ (την ομάδα του γνωστού μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάντοβιτς) ο λόγος, οι οποίες θα συμμετάσχουν το διάστημα 22-25 Σεπτεμβρίου στο Super Cup της VTB League μαζί με την ΤΣΣΚΑ, την Ούνικς, την Ζενίτ και την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Όπως γίνεται σαφές, αυτή η απόφαση των δύο σερβικών συλλόγων είναι λογικό να τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεδομένου ότι η ίδια η σερβική κυβέρνηση έχει κρατήσει - επιεικώς - ουδέτερη στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, αυτή η κίνηση της Παρτίζαν και της Μέγκα Μότσαρτ δεν δημιουργεί ακριβώς έκπληξη σε όσους παρακολουθούν τι συμβαίνει στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό.

TAGS VTB LEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ