EUROLEAGUE

Βόβορας: "Ριμπάουντ και deflections δείχνουν τη νοοτροπία μας"

Ο Γιώργος Βόβορας στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague
Ο Γιώργος Βόβορας δίνει εντολές στους παίκτες του EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βόβορας στάθηκε στον έλεγχο των ριμπάουντ και τα deflections των παικτών του, δηλώνοντας πως ήθελε οι παίκτες του να κάνουν ρεκόρ για να ενημερώσει σχετικά τον Ρικ Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στηρίχθηκε στην άμυνά του και στην εντυπωσιακή βραδιά του Νεμάνια Νέντοβιτς, για να κερδίσει εντός έδρας τη Φενέρμπαχτσε (82-68). Το τριφύλλι ήταν υποδειγματικό στο πίσω μέρος του παρκέ, κλείδωσε τα βασικά επιθετικά ατού της τουρκικής ομάδας (σ.σ.: ο Νάντο Ντε Κολό είχε 5 πόντους με 2/8 σουτ) και έφτασε στην τελική επικράτηση, σίγουρα πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε κανείς.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιώργος Βόβορας σημείωσε αρχικά πως "νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, το αμυντικό μας κομμάτι και η διάθεση ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό. Όταν καταφέρνεις μια ομάδα με το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε να έχει λιγότερους από 20 πόντους ανά δεκάλεπτο για τρεις περιόδους, το credit πηγαίνει στην άμυνα. Άλλα δύο σημεία που δείχνουν τη νοοτροπία μας είναι τα ριμπάουντ (για ακόμη ένα παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο στις δύο πλευρές του γηπέδου) και τα deflections. Είχα πει πριν από το παιχνίδι, στα αποδυτήρια, ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε ρεκόρ στα deflections. Τα δυόμιση χρόνια που τα μετράμε, θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ. Ήθελα να κάνουμε ρεκόρ για να πάρω τηλέφωνο τον κ. Ρικ Πιτίνο και να τον ενημερώσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλά, είχαμε πάνω από 30 και σίγουρα αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα".

Σε ερώτηση που του έγινε για την αναλογία των ασίστ (18) με τα λάθη (8) σημείωσε πως "αυτό είπα στους παίκτες είναι ότι κρατάμε το challenge με τα deflections. Είχαμε καλή αναλογία με καλή κυκλοφορία και δημιουργία. Χάσαμε τον Ιωάννη, αλλά διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Το πώς αντιμετώπισε τον Νεμάνια, τα close out και πού έδωσε βοήθειες".

Τέλος, σημείωσε πως "αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δουλεύουμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα, χτίζουμε κάτι ομαδικό, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που λέμε είναι να βλέπουμε ως μια μικρή πρόκληση κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση. Έχουμε τη νοοτροπία που θέλουμε. Δεν καταφέραμε κάτι απόψε, αλλά δείχνουμε ποιος θα είναι ο δρόμος μας για τη συνέχεια".

ΤΖΑΝ: "Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ"

Ο Ερντέμ Τζαν σημείωσε πως "θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για τη νίκη, ήταν πιο επιθετικοί και σκληροί. Πρέπει να δώσω το credit στον Νεμάνια Νέντοβιτς για την εμφάνισή του. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση, δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος ο δρόμος μπροστά μας, είναι ένας μαραθώνιος που πρέπει να τρέξουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τη συνέχεια της σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ