ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Βόβορας πήρε την πρώτη απόφαση

Ο Ζακ Όγκαστ την στιγμή που αντικαθίσταται από τον Γιώργο Βόβορα στο παιχνίδι με την Μπασκόνια
Ο Ζακ Όγκαστ πηγαίνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Στο παιχνίδι με την Μπασκόνια ο Γιώργος Βόβορας έδειξε με τον τρόπο του ότι πήρε την πρώτη απόφασή του. Κι εν συνεχεία το... εξήγησε με τις δηλώσεις που έκανε. Το φύλλο της στατιστικής επεξηγεί όσα (δεν) είδαμε και όσα ειπώθηκαν στη Βιτόρια.

Οι δύο ήττες από Βαλένθια και Μπασκόνια από μόνες τους, ως αποτελέσματα, δεν αποτελούν έκπληξη, με βάση τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν όμως, ήταν αυτός που έφερε το ξέσπασμα του Ιωάννη Παπαπέτρου λίγα λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα στη Fernando Buesa Arena, αλλά και την τοποθέτηση του Γιώργου Βόβορα στην press conference.

Ο αρχηγός και ο προπονητής του τριφυλλιού χρησιμοποίησαν πολύ προσεκτικά τις λέξεις που ήθελαν, για να καταδείξουν ποιο είναι το πρόβλημα που από πού προκύπτει ο προβληματισμός εντός της ομάδας.

"Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι -το πιο ευγενικό- άσχημη" είπε μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με τον εκνευρισμό του μπροστά στην κάμερα της NOVA να είναι έκδηλος. Με μερικά λεπτά διαφορά, ο Γιώργος Βόβορας εστίασε το ενδιαφέρον στο γεγονός πως "η απάντηση είναι μόνο μία: να δουλέψουμε περισσότερο και να παλέψουμε περισσότερο. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι".

Κι αν για ο αρχηγός των πρασίνων μπορεί να εκφράσει όλα όσα έχει στο μυαλό του μόνο με λέξεις (τουλάχιστον δημόσια), ο 43χρονος τεχνικός το έκανε ήδη, στη διάρκεια του αγώνα. Με πράξεις. "Νομίζω ότι όταν λέμε κάτι, το ξαναλέμε και το ξαναλέμε, το λέμε 100 φορές στην προπόνηση, στα meetings, στο video κι αυτό δεν γίνεται στο παρκέ, τότε υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα γιατί συζητάμε κάτι, προετοιμάζουμε κάτι" επεσήμανε σχετικώς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Είναι ξεκάθαρο πως ο εκνευρισμός του Γιώργου Βόβορα (πρωτίστως) και του Ιωάννη Παπαπέτρου έχει να κάνει με την προσπάθεια και τον εγωισμό κάποιων παικτών. Κι αυτό γιατί η άμυνα, που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν η δικλείδα ασφαλείας των πρασίνων, έχει μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν παρουσιάστηκε απροετοίμαστος στη Βιτόρια. Υπήρχε αμυντική κατεύθυνση και στόχευση (η άμυνα ζώνης είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα), αλλά αυτά από μόνα τους δεν αρκούν. Γιατί ό,τι κι αν έχει επιλεγεί ως στόχευση, σημασία έχει να αποτυπώνεται στο παρκέ από τους παίκτες.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Ο Μάρκους Φόστερ μπήκε στο τέλος της τρίτης περιόδου (έπαιξε για 4'32'' πριν τραυματιστεί), ο Ζακ Όγκαστ βρέθηκε στο παρκέ μόνο για 4'58'' και ο Μπεν Μπέντιλ δεν πάτησε το παρκέ ούτε δευτερόλεπτο. Δεδομένης της εικόνας του αγώνα, ο τρόπος με τον οποίο (δεν) χρησιμοποιήθηκαν δείχνει σε μεγάλο βαθμό τον προβληματισμό που υπάρχει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι επιλογές ενός προπονητή είναι δύο: είτε περιορίζει αισθητά τον χρόνο συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα για να του στείλει το μήνυμα εν όψει της συνέχειας (το πρώτο καμπανάκι) είτε τον αφήνει για ώρα στο παρκέ για να τον εκθέσει. Ο Γιώργος Βόβορας επέλεξε το πρώτο, θέλοντας αφενός να προστατεύσει την ομάδα του από πιο βαριά ήττα, αφετέρου να δείξει με τον τρόπο του εντός των αποδυτηρίων ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σημείωση: όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την απόδοση, αν δηλαδή κάποιος δεν είναι φορμαρισμένος ή κάτι άλλο, αλλά με τη διάθεση και την εναρμόνιση με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου από την Ισπανία. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει χρόνος για να καθαρίσει το μυαλό και να πέσουν οι παλμοί σε όλους. Όπως και να έχει πάντως, η εβδομάδα που ακολουθεί είναι σημαντική για τον μετέπειτα τρόπο λειτουργίας των πρασίνων.

Το παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολουθεί (στο ΟΑΚΑ) δεν είναι εύκολο, αποτελεί όμως την πρώτη ευκαιρία αντίδρασης. Για όλους. Μέχρι τότε, το μείζον είναι να δείξουν όλοι ότι έχουν... πάρει το μήνυμα και ότι αντιλαμβάνονται πού είναι το πρόβλημα. Ειδάλλως, ο ρόλος στο rotation θα περιορίζεται διαρκώς -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ