ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Βιλερμπάν: Η επίσημη απάντηση για το συμβάν με Νόρις Κόουλ

Βιλερμπάν: Η επίσημη απάντηση για το συμβάν με Νόρις Κόουλ

Στην αναμέτρηση της Βιλερμπάν με τη Σολέ, ο Νόρις Κόουλ έπαιξε μόλις 40" λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η ίδια η ομάδα έσπευσε να δώσει την επίσημη απάντησή της για το εν λόγω συμβάν.

Ο πολύπειρος γκαρντ της Βιλερμπάν Νόρις Κόουλ, αγωνίστηκε μόλις 40" με την Σολέ και αυτό λόγω του ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεών του καθυστέρησαν και γνωστοποιήθηκαν την ώρα που βρισκόταν στο παρκέ.

Η ίδια η ομάδα, έσπευσε να δώσει την απάντηση στο εν λόγω σοβαρό ζήτημα, τονίζοντας πως ο σύλλογος απέκτησε εξετάσεις αντιγόνων και ένας φυσιοθεραπευτής εκπαιδεύτηκε σε νέες τεχνικές δειγματοληψίας σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, με σκοπό να διπλασιάσει τα τεστ σε μια δύσκολη περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας της LNB από την επανέναρξη, ολόκληρο το επαγγελματικό προσωπικό υποβάλλεται σε δοκιμή RT-PCR στην αρχή κάθε εβδομάδας. Η EuroLeague απαιτεί επίσης αυτό το τεστ 72 ώρες πριν και 24 ώρες μετά από κάθε αγώνα. Ως πρόσθετη προφύλαξη, ο σύλλογος έχει αποκτήσει δοκιμές αντιγόνου τεστ και ένας φυσιοθεραπευτής της ομάδας έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές δειγματοληψίας, όπως το επιτρέπουν οι νομικές διατάξεις. Εκτός από τα ήδη αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, ο σύλλογος αποφάσισε επομένως να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη περίοδο και να πραγματοποιήσει αυτές τις εξετάσεις αντιγόνων σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος που αισθάνεται κάποιος από το προσωπικό ή τους παίκτες.

Μέσα από αυτές τα τεστ εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα την Παρασκευή το απόγευμα (ένας παίκτης) και νωρίς το Σάββατο το πρωί (ο προπονητής και ένας άλλος παίκτης) και απομονώθηκαν αμέσως από την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά πάλι ως προφύλαξη, μια δοκιμή RT-PCR και μια δοκιμή αντιγόνου (όλα τα αρνητικά αποτελέσματα) πραγματοποιήθηκαν από ολόκληρη την ομάδα πριν το ταξίδι στο Σολέ. Όλες αυτές οι διαδικασίες κοινοποιήθηκαν αμέσως στους αντιπάλους μας στην Ευρωλίγκα (Αρμάνι Μιλάνο) και στο LNB (Σολέ), καθώς και στις Αρχές. Η επιτροπή υγείας στο meeting της LNB το Σάββατο το απόγευμα μας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή του αγώνα στο Σολέ βάσει αυτών των πληροφοριών.

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα στο Σολέ, έφτασε σε εμάς ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν πάλι αμέσως στην LNB και το προσωπικό μας, σύμφωνα με τους αθλητικούς κανονισμούς, αποδέσμευσε τον παίκτη που μπήκε στο παιχνίδι ως μέλος του ρόστερ, στην πρώτη διακοπή του παιχνιδιού.

Πέρα από τις δοκιμές που επιβάλλονται από τα διάφορα πρωτόκολλα, ο σύλλογος θέλει να είναι υποδειγματικός πολλαπλασιάζοντας τα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να προστατεύσει όλους τους παίκτες στο γαλλικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η LDLC ASVEL επιθυμεί μια ταχεία ανάκαμψη στα μέλη του εργατικού δυναμικού της που επηρεάζεται από το Covid-19 και σκέφτεται όλα αυτά που επηρεάζονται από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΓΑΛΛΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ