EUROLEAGUE

Βεζένκοφ: "Καμία σχέση Ρεάλ και Ολυμπιακός!"

Βεζένκοφ: "Καμία σχέση Ρεάλ και Ολυμπιακός!"

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στο Euroleague Greece για την… μεταμόρφωση της Μπαρτσελόνα από τον θρίαμβο του clásico με τη Ρεάλ, στην άνευ όρων παράδοση στο ΣΕΦ και την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του Top-16 της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό, λίγες μόλις ώρες μετά από τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο clásico της σεζόν στη Liga Endesa.

Οι Καταλανοί δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Κάρλος Αρόγιο ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μυϊκό πρόβλημα, είχαν όμως τη ψυχολογία με το μέρος τους έπειτα από την εύκολη νίκη επί της "Βασίλισσας", ζητώντας παράλληλα ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό τους στα playoffs της Euroleague από τους Πειραιώτες.

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους "μπλαουγκράνα" του Τσάβι Πασκουάλ! Αντίθετα, επικράτησε στο κατάμεστο ΣΕΦ με σκορ 74-62 , παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Top-16, σε ένα παιχνίδι όπου ο Βασίλης Σπανούλης (11π., 9ασ.) έβαζε τρίποντα από τα 8 μέτρα και τελείωνε τις φάσεις με περίτεχνες πιρουέτες!

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στο Euroleague Greece για την… μεταμόρφωση της Μπαρτσελόνα από τον θρίαμβο του clásico, στην άνευ όρων παράδοση στο ΣΕΦ. Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας που ολοκληρώνεται σήμερα (30/12) με την ορκωμοσία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr που ενημέρωσε εγκαίρως για τη συγκεκριμένη εξέλιξη .

Τι έφταιξε για την Μπαρτσελόνα και δεν μπόρεσε να κοντράρει σε κανένα σημείο τον Ολυμπιακό, μόλις δυο μέρες μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης;
"Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κούραση. Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει, λοιπόν, να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση. Την Κυριακή η Ρεάλ δεν έπαιξε άμυνα κι εμείς τα βάλαμε όλα! Ήταν μια εύκολη νίκη στη Μαδρίτη, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ αλλά δεν είχαμε την πίεση που μας έβαλαν εδώ. Καμία σχέση… Ο Ολυμπιακός έπαιξε με ψυχή και καρδιά, έπαιξε πιο δυνατά και ήταν ένα βήμα πριν από εμάς σε όλες τις φάσεις!".

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ακολουθούν αγώνες επιβίωσης στο Top-16, ποιο στοιχείο θα διέγραφες από το παιχνίδι στο ΣΕΦ ενόψει της συνέχειας;
"Το αποτέλεσμα είναι λογικό, από τη στιγμή που και εμείς είχαμε κακά ποσοστά στην επίθεση. Τα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 23-9. Μιλάμε για τεράστια διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε 11 επιθετικά κι εμείς συνολικά 9 σε όλο το ημίχρονο! Κάναμε ένα κακό τρίλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν ακριβώς το σημείο που ξέφυγε η διαφορά και ο αντίπαλός μας έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ήταν μια δίκαιη ήττα για εμάς. Πλέον πρέπει να συσπειρωθούμε γιατί το Top-16 είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος όπου για να προκριθείς στην επόμενη φάση, πρέπει να κερδίσεις κι εκτός έδρας".

Related content
Ο Βεζένκοφ παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με +19 (61-42, 35') πριν κατεβάσει ταχύτητα. Ποια ήταν, όμως, η πραγματική διαφορά των δυο ομάδων στην πρεμιέρα του Top-16;
"Αν ο Ολυμπιακός βγει και πει ότι οι 12 πόντοι της τελικής διαφοράς τον αδικούν, δεν θα έχει και άδικο! Η διαφορά μπορούσε να φτάσει στα ύψη! Ο Ολυμπιακός έβγαλε τους «σταρ» του πολύ νωρίς, έπαιζε με τη… δεύτερη πεντάδα όμως όλα τα παιδιά, όπως και σε εμάς, βρίσκουν τον ρόλο τους. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία και παίξαμε πιο δυνατά στο τέλος ωστόσο το παιχνίδι είχε χαθεί. Προσπαθήσαμε αλλά ο αγώνας είχε τελειώσει από νωρίς".

Και μέσα σε όλα αυτά, ήλθε και η ώρα να ορκιστείς Έλληνας…
"Πιστεύω να τελειώσει το θέμα. Θα ανέβω το πρωί στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα γυρίσω στην Ισπανία. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά θα προτιμούσα να είχαμε κερδίσει, να το είχα συνδυάσει και με τη νίκη (σ.σ. γέλια). Εντάξει, δεν πειράζει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική και έχουμε μπροστά μας άλλα 13 ματς. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Πως είδες το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου, εκεί όπου η Χίμκι επικράτησε της ΤΣΣΚΑ;
"Οι ομάδες, ειδικά στην έδρα τους, θα παρουσιαστούν πολύ δυνατές. Δεν είναι μόνο η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα τα φαβορί. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ όπου όλοι μπορούν να προκριθούν στα playoffs. Δεν έγινε κάτι με αυτή την ήττα. Πρέπει να μάθουμε από αυτήν, να δούμε τα λάθη μας και να προστατεύσουμε την έδρα μας".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ