ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Βατούτιν για Τζέιμς: "Πέρασε δύο τραγωδίες, λύσαμε τα προβλήματα για το καλό της ομάδας"

Ο Μάικ Τζέιμς με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν από παιχνίδι για την EuroLeague
Ο Μάικ Τζέιμς με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας CSKA MOSCOW BC / TWITTER

Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στις δύο φορές που η ΤΣΣΚΑ τιμώρησε τον Μάικ Τζέιμς, καλύπτοντας πάντως τον Αμερικανό αναφέροντας ότι υπέστη δύο οικογενειακές τραγωδίες.

Ο Αντρέι Βατούτιν παραχώρησε συνέντευξη στην ισραηλινή ιστοσελίδα "israelhayom.co.il", μιλώντας ανοιχτά για τα θέματα της επικαιρότητας της ΤΣΣΚΑ που απασχόλησαν.

Ο Πρόεδρος της ρωσικής ομάδας αναφέρθηκε στο σκηνικό με την νέα κρίση στις σχέσεις της ομάδας με τον Μάικ Τζέιμς και την λύση που βρέθηκε, τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτινοβ, αλλά και αρκετά θέματα ακόμα.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ είπε μεταξύ άλλων:

Για τους τραυματισμούς της ομάδας: "Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Ο τραυματισμός του Μιλουτίνοβ, ο οποίος είναι ο καλύτερος σέντερ στην EuroLeague, μας χτύπησε σκληρά. Ακόμα όμως και με τα προβλήματα που είχαμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, διατηρηθήκαμε στις πρώτες θέσεις στην EuroLeague. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το βάθος μας μέχρι τον Απρίλιο, οπότε να επιστρέψουν σε καλή κατάσταση οι παίκτες μας στα σημαντικά παιχνίδια.

Για τον Μάικ Τζέιμς και τα προβλήματα που υπήρξαν: "Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες σε μία ομάδα και είναι σημαντικό να τις λύνεις ήρεμα για να διατηρείται η ηρεμία και η χημεία. Για αυτό δεν βγάζουμε τα άπλυτά μας στην φόρα, ούτε λέμε λεπτομέρειες.

Υπήρξαν δύο περιπτώσεις στα αποδυτήρια όπου θεωρήσαμε ότι η συμπεριφορά του Μάικ δεν ταίριαζε στα στάνταρ της ομάδας μας και τον τιμωρήσαμε και τις δύο φορές. Παρόλα αυτά, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η οικογένεια του Τζέιμς υπέστη δύο τραγωδίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αναστατώσουν τον οποιονδήποτε. Προσπαθήσαμε όλοι να λύσουμε τα προβλήματα για το καλό της ομάδας".

Για την κόντρα FIBA - EuroLeague: "Χρειάζεται και οι δύο πλευρές να βρουν μία λύση που θα τους ικανοποιεί όλους. Ίσως ένα παράθυρο μίας εβδομάδας για τις εθνικές ομάδες να ήταν μία τέτοια απόφαση, αλλά οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν ανάμεσα στην EuroLeague και την FIBA".

Για τον λόγο που ενώ η ΤΣΣΚΑ ενώ πηγαίνει συνεχώς στο Final Four μετράει αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να κατακτήσει τον τίτλο: "Υπάρχουν υποκειμενικοί και αντικειμενικοί λόγοι για αυτό. Το Final Four είναι σαν λοταρία. Μία κακή μέρα των παικτών ή μία καλή μέρα του αντιπάλου μπορεί να στοιχίσει. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στο Final Four στο Μιλάν που το κατέκτησε η Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ όταν είχε περάσει οριακά στην φάση των 16 και στο τέλος νίκησε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, δύο ομάδες που ήταν συνεπείς όλη την σεζόν".

Για το αν έχει υπάρξει σκέψη να αντικατασταθεί το Final Four με σειρά αγώνων: "Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα και δεν χρειάζεται, γιατί όλοι ξέρουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας. Τέτοιες αποφάσεις παίρνοντας λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων τν ομάδων και είναι δύσκολο να δεχθεί κάτι τέτοιο η πλειοψηφία. Όλοι θέλουν μία ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο".

Photo Credits: CSKA Moscow BC / Twitter

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ