ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Βάλ' το αγόρι μου": 16 χρόνια από το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη με τη Γαλλία και την πρόκριση στον τελικό του EuroBasket 2005

Το ιστορικό τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στη Γαλλία στον ημιτελικό του EuroBasket 2005
Το ιστορικό τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στη Γαλλία στον ημιτελικό του EuroBasket 2005 INTIME

Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια από το ιστορικό σουτ του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στους Γάλλους που έμελλε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα σουτ στο ελληνικό μπάσκετ, τότε που ο Βασίλης Σκουντής είπε το θρυλικό "Βαλ'το αγόρι μου" που έχει μείνει μέχρι και σήμερα.

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 2005, τότε που η Εθνική ομάδα αντιμετώπιζε τη Γαλλία του Τόνι Πάρκερ στον ημιτελικό του EuroBasket. Με το σκορ στο 66-64 υπέρ της γαλλικής ομάδας, ο Νίκος Ζήσης κατέβασε τη μπάλα στα 11 δευτερόλεπτα για τη λήξη και πάσαρε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, για να ακολουθήσει ένα από τα σημαντικότερα σουτ στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης σκόραρε για τρεις και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό με ένα σουτ που έμεινε βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όλων των μπασκετόφιλων.

Στην περιγραφή αυτού του ματς βρισκόταν ο Βασίλης Σκουντής που είπε το θρυλικό "Βαλ' το αγόρι μου", μία ατάκα που έχει μείνει μέχρι και σήμερα. Όποιος είχε δει εκείνο το παιχνίδι σίγουρα θυμάται αυτή την ατάκα. Ακόμα και τώρα, πρόκειται για μία στιγμή που έρχεται αυτόματα στο μυαλό και ξυπνά όμορφες μνήμες. Ποιος να πίστευε ότι έχουν περάσει ήδη 16 χρόνια από τότε, από τη μέρα που το θρυλικό "Βάλ' το αγόρι μου" θα γινόταν viral.

Στον τελικό και με αέρα νικητή από το συγκεκριμένο τρίποντο, η "Επίσημη Αγαπημένη" αντιμετώπισε την Γερμανία της οποίας επικράτησε με 78-62, χαρίζοντας στην χώρα μας το χρυσό στο EuroBasket 2005 και στέλνοντας όλους τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ