NBA

Οι Μπλέιζερς άφησαν τον Στεφ Κάρι να σουτάρει!

Οι Μπλέιζερς άφησαν τον Στεφ Κάρι να σουτάρει!
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Οι Μπλέιζερς επέλεξαν να δώσουν ελεύθερα σουτ στον Κάρι στο Game 1 με τους Γουόριορς. Το αποτέλεσμα ήταν το... αναμενόμενο. Η απορία όμως έμεινε: Τι ακριβώς σκέφτονταν;

Υπάρχουν στιγμές που ο κόσμος βλέπει να συμβαίνει κάτι μπροστά στα μάτια του και αναρωτιέται αν βλέπει καλά. Σαν να μην βγάζει νόημα αυτό που συμβαίνει. Στο Game 1 των Γουόριορς με τους Μπλέιζερς ( νίκη με 116-94 του Γκόλντεν Στέιτ ) ήταν φάσεις σαν αυτή που έκαναν τον κόσμο να ξίνει το κεφάλι του με απορία:

Έτσι επέλεξαν να τον μαρκάρουν σε καταστάσεις Πικ εν ρολ. Τον Κάρι. Τον Στεφ Κάρι. Βλέποντας τις φάσεις μία προς μία, γίνεται σαφές πως αυτό δεν συνέβη τυχαία. Οι Μπλέιζερς φάνηκε στα αλήθεια να προκαλούν τον Κάρι να σουτάρει μετά από ντρίμπλα.

Ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ δεν ήταν δυνατόν να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όπως αναμενόταν, τιμώρησε κάθε λάθος άμυνα των Μπλέιζερς με ένα εύστοχο σουτ. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει σημειώσει 36 πόντους με 9/15 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής. Σύμφωνα με το ESPN, τα 7 από τα 9 εύστοχα τρίποντα του Κάρι ήταν ελεύθερα σουτ. Το 1-0 των – χωρίς Κέβιν Ντουράντ και ΝτεΜάρκους Κάζινς – Γουόριορς δεν θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα.

ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ MVP, ΑΛΛΑ...ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΙ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ;

Στα δύο παιχνίδια που παρατάχθηκαν οι Γουόριορς χωρίς τον Ντουράντ, ο Κάρι θυμίζει την... προ Ντουράντ εκδοχή του. Είναι αυτός από τον οποίο ξεκινούν και τελειώνουν όλα στο Γκόλντεν Στέιτ. Οι Γουόριορς από την πλευρά τους θυμίζουν επίσης την προ Ντουράντ εκδοχή τους. Η απουσία του All Star φόργουορντ – αλλά και του Κάζινς – είναι μεγάλη. Το Γκόλντεν Στέιτ όμως ήταν μία σπουδαία ομάδα πριν αποφασίσει ο Ντουράντ να ενταχθεί σε αυτούς. Απλώς ήταν η προσθήκη του που ξαφνικά τους έκανε να μοιάζουν – και μέχρι αποδείξεως του εναντίου να είναι – ανίκητοι.

Τα τελευταία 2.5 χρόνια ο Ντουράντ έχει επισκιάσει τα πάντα. Αρκετός κόσμος στάθηκε στο μεγαλείο του και την ικανότητά του να αλλάξει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάπου στην πορεία, κάποιοι φάνηκε να ξεχνάνε μία λεπτομέρεια. Οι Γουόριορς δεν είναι μόνο ο Ντουράντ. Ο Ντουράντ είναι πυρηνικό όπλο, αλλά ο άνθρωπος που έκανε τους Γουόριορς αυτό που είναι ήταν ο Κάρι, συνεπικουρούμενος από τους Τόμπσον, Γκριν και Ιγκουοντάλα. Το Γκόλντεν Στέιτ ήταν ένα μπασκετικό... τέρας πριν την απόκτηση του Ντουράντ κι ας ηττήθηκε στους Τελικούς του 2016 από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το Game 1 με τους Μπλέιζερς, όπως και το Game 6 με τους Ρόκετς ήταν μία καλή υπενθύμιση προς όλους ότι το Γκόλντεν Στέιτ θα είναι πάντα η ομάδα του Κάρι.

“Ήταν κακή άμυνα από μέρους μας να αφήσουμε τους ψηλούς μας να στέκονται τόσο πίσω. Πρέπει να καταλάβουμε με ποιους παίζουμε, δεν πρόκειται να σουτάρουν από μέση απόσταση. Αν βρουν ελεύθερο τρίποντο θα το πάρουν. Πρέπει να φέρουμε τους ψηλούς μας πιο ψηλά” αρκέστηκε να δηλώσει μετά τον αγώνα ο Λίλαρντ, αναφέροντας το... προφανές. Το Game 2 απέχει δύο μέρες. Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να προσαρμοστούν οι Μπλέιζερς.

Στο τέλος της ημέρας, μπορεί κάποιος εύκολα να υποστηρίξει πως ό,τι και να έκανε το Πόρτλαντ δεν θα είχε σημασία. Εν τη απουσία του Ντουράντ ο Κάρι μοιάζει ξανά με τον MVP εαυτό του. Θυμίζει σε όλους ότι είναι ο άνθρωπος που πρακτικά άλλαξε τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος το μπάσκετ. Οι Μπλέιζερς φάνηκε να το ξεχνάνε αυτό στο Game 1. Και πλήρωσαν τις συνέπειες.

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ