ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πολ Τζορτζ έγινε ο δεύτερος... σούπερμαν των Θάντερ

Oklahoma City Thunder forward Paul George (13) dribbles down the court against the Atlanta Hawks during the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Friday, Nov. 30, 2018. Oklahoma City won 124-109. (AP Photo/Alonzo Adams)
AP Photo/Alonzo Adams AP PHOTO/ALONZO ADAMS

Από την στιγμή που αποχώρησε ο Κέβιν Ντουράντ από τους Θάντερ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ντύθηκε... σούπερμαν. Ο Πολ Τζορτζ ήρθε για να βοηθήσει. Aντί όμως να κάτσει στην σκιά, βγήκε μπροστά και έγινε ο 2ος σούπερμαν της ομάδας.

Ο Πολ Τζορτζ ανήκει εδώ και χρόνια στην λίστα με τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Δεν έφυγε από αυτή ούτε όταν υπέστη έναν από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς που έχει πιάσει ποτέ ο τηλεοπτικός φακός το καλοκαίρι του 2014. Φέτος, όμως πήγε την εξέλιξή του ένα βήμα πιο μακριά, μπαίνοντας σε μία διαφορετική λίστα: Αυτή της ελίτ του ΝΒΑ.

Κόντρα στους Νετς ο Πολ Τζορτζ πραγματοποίησε μία από εκείνες τις εμφανίσεις που δείχνουν ότι ένας παίκτης – ακόμα και σταρ – έχει ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Με τους Θάντερ να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού κάποια στιγμή ήταν πίσω στο σκορ με 23 πόντους διαφορά, ο All Star φόργουορντ... εξερράγη. Ανέλαβε δράση στην 4η περίοδο και κέρδισε... μόνος του τους Νετς, σημειώνοντας 25 πόντους σε αυτό το διάστημα και το νικητήριο τρίποντο στην επικράτηση της ομάδας του με 114-112!

δήλωσε για τον Τζορτζ μετά τον αγώνα ο Γουέστμπρουκ, αποθεώνοντας τον συμπαίκτη του. Τον συμπαίκτη που έψαχνε από την στιγμή που είδε τον Κέβιν Ντουράντ να αποχωρεί για χάρη των Γουόριορς το καλοκαίρι του 2016.

ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΝΒΑ

Ο Τζορτζ είχε εκείνο τον ανατριχιαστικό τραυματισμό το 2014, στο χειρότερο δυνατό σημείο: Πάνω που ετοιμαζόταν να εκτοξευτεί και να φτάσει στα ύψη που βρισκόντουσαν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ και οι άλλοι σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Την πρώτη “γεμάτη” σεζόν του μετά τον τραυματισμό του (2015/16) έδειξε να επιστρέφει πιο δυνατός, έχοντας (τότε) τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του, αριθμώντας 23.1 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.9 κλεψίματα μέσο όρο. Έμοιαζε καλύτερος από ποτέ. Κάτι έμοιαζε να λείπει όμως. Σχεδόν 2.5 χρόνια μετά από αυτή την επική επιστροφή στην δράση, ο Τζορτζ μοιάζει πράγματι καλύτερος από ποτέ.

Έπειτα από 23 αγώνες της κανονικής περιόδου, οι Θάντερ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 2η θέση της Δύσης με ρεκόρ 16-7, μόλις μία νίκη μακριά από τους 1ους Νάγκετς (17-7). Στα μάτια πολλών, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή των Γουόριορς, αφού δείχνουν πλέον να έχουν βρει μία ισορροπία. Έχουν βρει τον ιδανικό παίκτη για να ταιριάξει στο στυλ του Γουέστμπρουκ και να σταθεί δίπλα του ως ίσος και όχι ένα βήμα πίσω απλώς... θαυμάζοντάς τον. Βρήκαν έναν παίκτη που ανήκει πλέον στην ελίτ του ΝΒΑ. Και για αυτό ακριβώς αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τους Γουόριορς αυτή τη στιγμή.

AP Photo/Alonzo Adams

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ