NBA

Χαμιντού Ντιάλο, ο νέος Superman των καρφωμάτων

Χαμιντού Ντιάλο, ο νέος Superman των καρφωμάτων
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Ο ρούκι των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χαμίντου Ντιάλο, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο 2019 All-Star Weekend. Ο νεαρός γκαρντ νίκησε τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ στον τελικό.

Ο διαγωνισμός επιδεξιοτήτων ολοκληρώθηκε με νικητήριο σουτ του Τζέισον Τέιτουμ από το κέντρο. Ο διαγωνισμός τριπόντων πήγε στον συγκλονιστικό Τζο Χάρις που κέρδισε τον Στέφεν Κάρι. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων ήταν ο τελευταίος της ημέρας και οι τέσσερις συμμετέχοντες φρόντισαν ώστε το πρόγραμμα του Σαββάτου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.

ΣΑΡΛΟΤ: Χάρης Σταύρου

Τζον Κόλινς (επιστράτευσε... αεροπλάνο) και Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (με τη βοήθεια του διάσημου ράπερ Τζέι Κόουλ) έδωσαν κάτι ξεχωριστό στον πρώτο γύρο, ο Μάιλς Μπρίτζες δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη του προσπάθεια και αποκλείστηκε κι ο Χαμιντού Ντιάλο ήταν ο τελευταίος του προκριματικού. Χρειαζόταν 35 πόντους για να περάσει στον τελικό και τους μάζεψε εύκολα περνόντας πάνω από τον Σακίλ Ο' Νιλ για το 50άρι έχοντας μέσα από τη φανέλα του το σήμα του Superman.

Εκεί ο Σμιθ Τζούνιορ μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του για το πρώτο κάρφωμα, πήρε 35 βαθμούς και ουσιαστικά έχασε τον τίτλο καθώς ο Ντιαλό πήγε στα σίγουρα, συγκέντρωσε 43 βαθμούς και έγινε το απόλυτο φαβορί. Ο Σμιθ Τζούνιορ επιστράτευσε τους Ντουέιν Γουέιντ και Στέφεν Κάρι και μετά από αρκετές προσπάθειες "έβγαλε" αυτό που ήθελε για να "επιβιώσει" με 50άρι, όμως ο Ντιάλο είχε διανύσει πολύ δρόμο για να χάσει αυτό το τρόπαιο.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Μάιλς Μπρίτζες (Χόρνετς) 33 και 50 = 83

Τζον Κόλινς (Χοκς) 40 και 42 = 82

Χαμίντου Ντιαλό (Θάντερ) 48 και 50 = 98

Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Νικς) 45 και 50 = 95

ΤΕΛΙΚΟΣ

Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Νικς) 35 και 50 = 85

Χαμιντού Ντιάλο (Θάντερ) 43 και 45 = 88

* Κριτές ήταν οι Ντέιβιντ Τόμπσον, Έιτζα Γουίλσον, Αλόνζο Μούρνινγκ, Κάντας Πάρκερ, Ντι Μπράουν.

Δείτε εδώ τι έγινε στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων

Δείτε εδώ τι έγινε στον διαγωνισμό τριπόντων

AP Photo/Chuck Burton

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικάόλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).





















TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ