NBA

Ντόντσιτς: "Ο Καλάθης θα ήταν βασικός στο ΝΒΑ"

Ντόντσιτς: "Ο Καλάθης θα ήταν βασικός στο ΝΒΑ"
AP Photo/LM Otero AP PHOTO/LM OTERO

Ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και και για τον Νικ Καλάθη. Τι είπε για την έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Χάρης Σταύρου είναι στη Σάρλοτ...

Ο Λούκα Ντόντσιτς από τη Σάρλοτ, όπου βρίσκεται για το All Star Weekend, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Νικ Καλάθης, ο Σέρχιο Γιουλ και ο Άντονι Ράντολφ θα μπορούσε να ήταν... πενταδάτοι στον μαγικό κόσμο του NBA, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και σε κάποιες από τις εμπειρίες που αποκόμισε αγωνιζόμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΡΛΟΤ: Χάρης Σταύρου

"Δεν ξέρω, υπάρχουν πολλοί, αλλά θα πω τους Σέρχιο Γιουλ, Άντονι Ράντολφ και Νικ Καλάθη", απάντησε ο 20χρονος Σλοβένος περιφερειακός, όταν ρωτήθηκε για το ποιοι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη θα μπορούσαν να έχουν φανέλα βασικού στο NBA.

Επίσης δεν έκρυψε πως "από την αρχή ένιωθα πολύ άνετα με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Πάντα, όμως, σκέφτομαι πως μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα, ενώ για την συμμετοχή του στο Rising Stars τόνισε πως "είναι πολύ όμορφα. Πάντα παρακολουθούσαν το All Star Game, κυρίως τους διαγωνισμούς και μετά το παιχνίδι".

Όσον αφορά τις πιο δύσκολες έδρες που έχει αγωνιστεί, τόνισε πως αυτές είναι "του Παναθηναϊκού, της Φενέρμπαχτσε και της Μακάμπι".

Ο Λούκα Ντόντσιτς, όμως, αναφέρθηκε και στους Νίκολα Γιόκιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: " Μου αρέσει το ότι στον διαγωνισμό δεξιοτήτων θα αντιμετωπίσω τον Νίκολα Γιόκιτς. Είμαστε από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Έχω μιλήσει με τον Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς. Έχουμε επαφές. Παίζουμε αντίπαλοι από τότε που ήταν στην Φενέρμπαχτσε".

Ο Λούκα Ντόντσιτς, όμως, ρωτήθηκε και για το αν απογοητεύτηκε για την απουσία του από το All Star Game: "Λίγο, αλλά είμαι στη ρούκι μου σεζόν και υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προπονούμαι και να κερδίσω μία θέση στο All Star Game της νέας σεζόν. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και προσπαθώ να απολαύσω κάθε λεπτό της συμμετοχής μου στο NBA".

Για το βραβείο του ρούκι της σεζόν, δήλωσε: "Πολλοί μιλούν για αυτό. Πιστεύω πως είμαι ένας ομαδικός παίκτης. Θέλω η ομάδα μου να νικάει και να πάρει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή".

Επίσης, του ζητήθηκε να δημιουργήσει μία πεντάδα με τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες που αγωνίζονται στον μαγικό κόσμο: "Θα διάλεγα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Νίκολα Γιόκιτς, τον Κρίσταπς, Πορζίνγκις, εμένα (σ.σ. γέλια) και τον συμπατριώτη μου, Γκόραν Ντράγκιτς".

O Λούκα Νόντσιτς ρωτήθηκε και για το ποιος πρέπει να να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη: "Είτε ο Τζέιμς Χάρντεν, είτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να πάρουν το βραβείο του MVP".

Ο Σλοβένος περιφερειακός τόνισε πως "είναι προνόμιο για όλους τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να έχουμε μέντορα τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Όταν τον συναντάς, με τον τρόπο του σε εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο. Η καριέρα του είναι σπουδαία και του αξίζει να είναι στο All Star Game".

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑ All-Star Weekend 2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με το NBA All-Star Game 2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTE SPORT 4HD).

AP Photo/LM Otero

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ