ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Τζόρτζεβιτς για Μπελινέλι: "Η μεγαλύτερη μεταγραφή εδώ και 40 χρόνια"

Ο Μάρκο Μπελινέλι με τη φανέλα των Σπερς
Ο Μάρκο Μπελινέλι με τη φανέλα των Σπερς AP IMAGES/RICK SCUTERI

Στον έβδομο ουρανό βρίσκονται στη Μπολόνια, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να αποκαλεί τη μεταγραφή του Μάρκο Μπελινέλι κορυφαία των τελευταίων 40 ετών και τον ιδιοκτήτη της Βίρτους να τον χαρακτηρίζει σπουδαιότερο Ιταλό όλων των εποχών.

Κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι είναι οι άνθρωποι της Βίρτους, για τη συμφωνία με τον Μάρκο Μπελινέλι που μετά από 13 χρόνια στο ΝΒΑ αποφάσισε να γυρίσει στην Ιταλία και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ιστορική ομάδα της Μπολόνια.

"Πρόκειται για τη σπουδαίοτερη μεταγραφή στο ιταλικό μπάσκετ τα τελευταία 40 χρόνια. Θα είναι πολύ εύκολο να τον βάλουμε στην ομάδα" είπε ο προπονητής της Βίρτους, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο ιδιοκτήτης Μάσιμο Ζανέτι πρόσθεσε πως: "Πήραμε τον κορυφαίο Ιταλό όλων των εποχών, είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, άρα δικαιούται αυτόν τον τίτλο".

Ο Μπελινέλι παραδέχθηκε, στο μεταξύ, ότι θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, με στόχο να βρεθεί μαζί της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα τέλη του Ιουλίου του 2021.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο "Μπέλι" είχε 9.7 πόντους από 46.5% στο δίποντο, 37.6% στο τρίποντο και 84.6% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά 22.7 λεπτά συμμετοχής σε 860 αγώνες κανονικών περιόδων.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του Μπελινέλι ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2014 με τους Σπερς (5.4 πόντοι ανά 15.5 λεπτά σε 23 αγώνες), ενώ κέρδισε την ίδια χρονιά και τον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Weekend της Νέας Ορλεάνης.

TAGS ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ