ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζορτζ Πάπας: Το video με τις 7 εκατομμύρια προβολές και η παιδική φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Monmouth guard George Papas, center, is fouled by Pittsburgh guard Onyebuchi Ezeakudo, left, and Pittsburgh guard Femi Odukale (2) during the second half of the team's NCAA college basketball game in Pittsburgh, Sunday, Dec. 12, 2021. Monmouth won 56-52. (AP Photo/Gene J. Puskar)
Monmouth guard George Papas, center, is fouled by Pittsburgh guard Onyebuchi Ezeakudo, left, and Pittsburgh guard Femi Odukale (2) during the second half of the team's NCAA college basketball game in Pittsburgh, Sunday, Dec. 12, 2021. Monmouth won 56-52. (AP Photo/Gene J. Puskar) 2021 AP PHOTO/GENE J. PUSKAR

Ο Ελληνοαμερικανός, Τζορτζ Πάπας είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού υπογράφοντας το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο, διάρκειας δύο ετών. Το SPORT24 παρουσιάζει ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια προβολές σε κάρφωμά του.

Το όνομα του Τζορτζ Πάπας δεν ήταν το πιο γνωστό στους Έλληνες φιλάθλους του μπάσκετ. Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (14/8), όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του με διετές συμβόλαιο.

Ο 24χρονος ομογενής γκαρντ (έχει τόσο την αμερικάνικη όσο και την ελληνική υπηκοότητα) αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Monmouth και φόρεσε τη φανέλα των Monmouth Hawks για πέντε χρόνια, πριν υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

Γεννημένος στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, ο Πάπας είναι γιος του Στέφανου (Στιβ) Παπαθανασίου και της Αλέξις Μαλόνι, ενώ έχει και έναν αδελφό τον Τόμι.. Μικρός είχε περάσει και από Ακαδημίες του Ολυμπιακού και μάλιστα είχε αναρτήσει φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το μπάσκετ έχει μπει στη ζωή και των δύο αδελφών καθώς ο μεγαλύτερος αδελφός, Τόμι, αγωνίζεται στην ομάδα της Μυκόνου, με τον πατέρα τους να σηκώνεται το πρωί και να παρακολουθεί την προσπάθειά του από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

"Ο μπαμπάς μας, έβαλε το μπάσκετ στις ζωές μας και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων γι αυτό", είχε δηλώσει ο Τζορτζ Πάπας.

Με την ομάδα των Monmouth Hawks έσπασε το φράγμα των 1.000 πόντων ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη δεύτερη πεντάδα στην περιφέρεια All-MAAC και ήταν έβδομος σε τρίποντα με ποσοστό 39.2. Μάλιστα ο Πάπας είχε σκοράρει 7 τρίποντα σε αγώνα κόντρα στους Lehigh Mountain Hawks.

"Πάντα στη ζωή μου ήμουν το αουτσάιντερ", δήλωνε ο Παπάς που πλέον θα είναι κάτοικος ΣΕΦ και θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του με τον Ολυμπιακό.

Ο Τζορτζ Πάπας είχε κάνει όλο το NCAA να μιλάει γι' αυτόν το 2019. Συγκεκριμένα, σε έναν αγώνα κόντρα στο Κάνσας και με 20'' να απομένουν στο ρολόι, ο Πάπας δεν τήρησε το fair play, όπως θα περίμεναν όλοι και εκδήλωσε επίθεση, μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο.

Ο γκαρντ του Monmouth έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλό του και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό πανηγυρίζοντάς το μάλιστα έξαλλα. Οι διαιτητές τον τιμώρησαν με τεχνική ποινή, την ώρα που το video μάζεψε 7.7 εκατομμύρια προβολές στο Twitter.

Μάλιστα ο πατέρας του είχε βγει ανοιχτά να τον υποστηρίξει, λέγοντας: "Αυτός είναι ο Γιώργος ως παιδί. Δεν αφήνει το παρκέ μέχρι να κερδίσει. Θα παίζει όλο το βράδυ μέχρι να πάρει τη νίκη. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και αυτό είδα σε εκείνον από πολύ μικρή ηλικία".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ