NBA

Τζαζ: Έκλεισαν την σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ για 1η φορά έπειτα από την εποχή των Στόκτον-Μαλόουν

Οι Μπογκντάνοβιτς, Μίτσελ, Ινγκλς και Γκομπέρ των Τζαζ
Οι Μπογκντάνοβιτς, Μίτσελ, Ινγκλς και Γκομπέρ των Τζαζ Ⓒ 2021 MICHAEL CONROY/ ASSOCIATED PRESS

Οι Τζαζ έκλεισαν την σεζόν έχοντας το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ, κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 1997/98, όταν έφτασαν μέχρι τους τελικούς καθοδηγούμενοι από τους Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον.

Ηταν η σεζόν 1997/98 όταν οι Τζαζ έκλεισαν την κανονική περίοδο του ΝΒΑ με ρεκόρ 62-20, έχοντας τότε το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ μαζί με τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, υπερτερώντας στην ισοβαθμία επειδή είχαν νικήσει στους δύο μεταξύ τους αγώνες στην κανονική περίοδο. 23 χρόνια αργότερα, οι Τζαζ τα κατάφεραν ξανά.

Σημείωση: Οι Τζαζ είχαν και την σεζόν 1998/99 το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ την χρονιά του lockout (37-13) σε ισοβαθμία με τους (μετέπειτα πρωταθλητές) Σπερς. Σε αντίθεση όμως με την σεζόν 1997/98 που υπερτερούσαν στην ισοβαθμία με τους Μπουλς, κόντρα στους Σπερς υστερούσαν, για αυτό θεωρείται ότι η τελευταία φορά που είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (και άρα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs) ήταν την σεζόν 1997/98.

Με την νίκη τους με 121-99 επί των Κινγκς την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου οι Τζαζ έκλεισαν λοιπόν την σεζόν 2020/21 με ρεκόρ 52-20, το καλύτερο σε όλο το ΝΒΑ, κατακτώντας παράλληλα και την 1η θέση στην Δύση, αφήνοντας πίσω τους το Φοίνιξ (51-21), ολοκληρώνοντας ιδανικά το πρώτο κομμάτι της σεζόν ενόψει των playoffs.

Πριν από 23 χρόνια, οι Τζαζ είχαν για ηγέτες τους Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον, με χρήσιμους ρολίστες τους Τζεφ Χόρνατσεκ, Μπράιον Ράσελ, Γκρεγκ Όστερνταγκ, Χάουαρντ Άισλι και Σάντον Άντερσον, φτάνοντας τότε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου ηττήθηκαν με 4-2 από τους Μπουλς.

Εν έτη 2021, στην θέση του ηγέτη είναι ο (τραυματίας αυτή την περίοδο) Ντόνοβαν Μίτσελ, έχοντας στο πλευρό του τους Ρούντι Γκομπέρ, Μάικ Κόνλεϊ, Τζο Ίνγκλς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ρόις Ο'Νιλ και Ντέρικ Φέιβορς, σε μία σεζόν που οι Τζαζ έγραψαν ιστορία ως η πρώτη ομάδα που ευστόχησε σε τουλάχιστον 10 τρίποντα σε όλους τους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Οι εποχές αλλάζουν. Οι Τζαζ χρειάστηκε να κάνουν το ίδιο. Και, έπειτα από 23 χρόνια, βρέθηκαν έχοντας ξανά στα χέρια τους το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, κάτι που συνεπάγεται με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν είναι κάτι που θα το μάθουν όλοι σύντομα.

Διαβάστε ΕΔΩ την τελική κατάταξη σε Ανατολή και Δύση και τα ζευγάρια των playoffs και των play-in τουρνουά.

Photo Credits: ⓒ 2021 Michael Conroy/ Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ