NBA

Τweet του Καντέρ στα ελληνικά για Ερντογάν: "Με απειλεί με σύλληψη"

Τweet του Καντέρ στα ελληνικά για Ερντογάν: "Με απειλεί με σύλληψη"
Ⓒ 2021 JOHN RAOUX/ASSOCIATED PRESS

Ο Ενές Καντέρ έκανε tweet στα ελληνικά, σχολιάζοντας τη στάση του Ερντογάν εναντίον του, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να τον συλλάβει.

Η διαμάχη ανάμεσα σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ενές Καντέρ καλά κρατεί, με τον Τούρκο Πρόεδρο να ζητάει την Τρίτη (11/5) την σύλληψη του NBAer, επικαλούμενος την προσβολή της προσωπικότητάς του με αφορμή όσα έχει πει ο Καντέρ για τον ίδιο.

Ο παίκτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, προέβη σε καταγγελίες εις βάρος του Τούρκου προέδρου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γραμμένες σε άπταιστα ελληνικα, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν κατανοεί την έννοια της ελευθερίας του λόγου.

"Όλο αυτό δείχνει ότι ο δικτάτορας Ερντογαν δεν πιστεύει και δεν καταλαβαίνει την έννοια της ελευθερίας του λόγου. Με απειλεί με σύλληψη και παίρνει νομικα μέτρα εναντίον μου επειδή λέει ότι τον προσβάλλω με όσα λέω", έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Νωρίτερα χθες, την Τρίτη (11/5), μίλησε στην κάμερα του OPEN για το αίτημα σύλληψής του υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Ο δικτάτορας Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ούτε καταλαβαίνει την έννοια της ελευθερίας λόγου. Με απειλεί με σύλληψη και λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον μου, επειδή λέει οτι τον προσβάλλω. Κι όλα αυτά σε έναν παίκτη του NBA, όπως εγώ. Φανταστείτε τι κάνει σε αθώους πολίτες που δεν έχουν τα ίδια προνόμια ή τη δύναμη που έχω εγώ", δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του OPEN.

Και συνέχισε: "Πρόκειται για τεράστια κατάχρηση εξουσίας και απόλυτη περιφρόνηση της ελευθερίας" συνεχίζει ο Καντέρ. "Όσο θα συνεχίζει να καταπιέζει τους συμπατριώτες μου και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα συνεχίζω να τον αντιμάχομαι και να φωνάζω εναντίον του.Αυτό μου δίνει όλο και περισσότερους λόγους για να βγαίνω μπροστά".

ⓒ 2021 John Raoux/Associated Press

TAGS NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ