VTB LEAGUE

ΤΣΣΚΑ, Ούνικς, Ζενίτ, Λοκομοτίβ: Η ζωή χωρίς EuroLeague και EuroCup

ΤΣΣΚΑ, Ούνικς, Ζενίτ, Λοκομοτίβ: Η ζωή χωρίς EuroLeague και EuroCup
CSKABASKET

Νέα εποχή, νέα ζωή για τις κορυφαίες ρωσικές ομάδες, που μπήκαν στη VTB League με στόχο να κάνουν πρωταθλητισμό καθώς δεν έχουν πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας μαίνεται, ωστόσο η VTB League ξεκίνησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ούνικς Καζάν, τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη ζωή χωρίς τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην πρώτη αγωνιστική της Λίγκας η ΤΣΣΚΑ, την οποία καθοδηγεί πια ο Εμίλ Ραΐκοβιτς, επικράτησε εκτός έδρας με 85-72 της Σαμάρα, με τον Αλέξι Σβεντ (20 πόντοι, 6 ασίστ), τον Νίκολα Μιλουτίνοβ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ), τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ (6 πόντοι, 8 ριμπάουντ) να ξεχωρίζουν απέναντι στους γηπεδούχους που στηρίχθηκαν στον άλλοτε NBAer Τζέιμς Ένις (22 πόντοι, 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Το μεγάλο ματς, πάντως, έγινε στην Αγία Πετρούπολη. Ζενίτ και Ούνικς πάλεψαν μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του Καζάν να φεύγει με το διπλό (82-79) χάρη στους 22 πόντους του Τζέιλεν Ρέινολντς, τους 17 του Νέναντ Ντιμιτρίγεβιτς, τους 16 του Άντονι Μπράουν και τους 12 του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Βινς Χάντερ. Από τους γηπεδούχους του Τσάβι Πασκουάλ ξεχώρισαν ο Ιγκόρ Βόλχιν (18 πόντοι) και οι Κέιλεμπ Χόμσλι - Ρίτσαρντ Σόλομον που πρόσφεραν από 10 πόντους.

Η έκπληξη έγινε στο Κρασνοντάρ, με την MBA Μόσχας να επικρατεί με 86-73 της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αντρέι Λοπάτιν με 17, Εβγκένι Βαλίεφ και Ίλια Πλατόνοφ με 16, Αλεξάντρ Χομένκο με 11 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από τους νικητές, που δεν έχουν ξένο παίκτη στο ρόστερ τους. Μπάρφορντ με 23 και Κβιτόβσκιχ με 12 ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι για τους γηπεδούχους, που θα χρειαστούν καιρό μέχρι να ξεπεράσουν αυτό το αποτέλεσμα.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ