ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΤΣΣΚΑ: Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν έκανε 2.500 χιλιόμετρα οδικώς για να φτάσει στην Πολωνία

ΤΣΣΚΑ: Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν έκανε 2.500 χιλιόμετρα οδικώς για να φτάσει στην Πολωνία
CSKABASKET.COM

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν ήταν από τους πρώτους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αποχώρησαν εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, με τον 29χρονο ψηλό να κάνει οδικώς 2.500 χιλιόμετρα έως ότου φτάσει στην Πολωνία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιστρέφει στην δράση το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαρτίου για να αντιμετωπίσει την Άβτοντορ για τη VTB League. Ένα παιχνίδι από το οποίο θα απουσιάσει η συντριπτική πλειονότητα των ξένων παικτών (σ.σ.: ο Ντάνιελ Χάκετ ήδη προπονείται με τη Βίρτους Μπολόνια), λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Κι αν οι περισσότεροι διατηρούν στάση αναμονής έως ότου πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους, για τον Γιοχάνες Φόγκτμαν τα πράγματα είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Ο 29χρονος ψηλός μίλησε πριν από μερικές ημέρες στο Kicker και άνοιξε την πόρτα της οριστικής εξόδου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεδομένου ότι "δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζω για μια ρωσική ομάδα".

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν ήταν άλλωστε εκ των πρώτων ξένων παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αποχώρησαν άρον άρον από τη Ρωσία, μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Μόνο που ο τρόπος (δια)φυγής δεν ήταν τόσο εύκολος κι απλός, δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν με τα αεροπλάνα.

Τι έκανε λοιπόν; Πήρε τον σκύλο του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο γέμισε με προσωπικά αντικείμενα. Όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος. Έτσι, ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι με τελικό προορισμό την Πολωνία. Διένυσε δηλαδή οδικώς μια απόσταση που φτάνει στα 2.500 χιλιόμετρα. Από τη Μόσχα στο Κάουνας, όπου συνάντησε τον -πρώην συμπαίκτη του- Γιάνις Στρέλνιεκς κι από εκεί στην Πολωνία.

Πότε θα (κληθεί να) επιστρέψει στη Μόσχα; Άγνωστο. Αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ξαναπαίξει υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη. Όχι μόνο φέτος, γενικά. Για αρχή βέβαια, θα πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με το συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE VTB LEAGUE ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ