ΑΕΚ

Τριετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ ο Γιαννόπουλος

ΑΡΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ / BASLET LEAGUE(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΑΡΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ / BASLET LEAGUE(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ΑΕΚ υπέγραψε ο Χάρης Γιαννόπουλος, με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Μετά από μια τριετία στο Ρέθυμνο Cretan Kings, ο Χάρης Γιαννόπουλος θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου γκαρντ/φόργουορντ για τα επόμενα τρία (2+1) χρόνια, αφού πρώτα τον απέκτησαν από την κρητική ομάδα. Το ποσό των 15.000€ βγήκε από τα ταμεία των "κιτρινόμαυρων" για χάρη του διεθνούς παίκτη, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από το 2012-'13, οπότε κι ήταν μέλος του Παναθηναϊκού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: " Η ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι σήμερα (25/06) ο Χάρης Γιαννόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών (2+1) με τη "Βασίλισσα". Ο διεθνής φόργουορντ είχε στα Γραφεία της ΑΕΚ B.C. θερμή χειραψία με τον Μάκη Αγγελόπουλο".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χάρης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στις 13 Ιουλίου 1989, και έχει ύψος 2μ00.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ΠΑΟΚ και τον Αύγουστο του 2008 υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τον Ολυμπιακό. Τη διετία (2009-2011) δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του το Περιστέρι. Σε 24 αγώνες ο Γιαννόπουλος είχε 12,4 πόντους μέσο όρο και 5,3 ριμπάουντ.

Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε το νταμπλ, έχοντας αγωνιστεί σε 22 ματς και την αμέσως επόμενη χρονιά (2013) μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μανρέσα και της Ομπραντόριο (2014).

Στις 14 Αυγούστου 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ρεθύμνου. Στην πρώτη του σεζόν με τους Κρητικούς κατέγραψε 26 συμμετοχές με 8,2 πόντους και 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο και την επόμενη σεζόν (2016-17) σε 30 αγώνες είχε 10,6 πόντους και 3,7 ριμπάουντ μέσο όρο, με αποτέλεσμα να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα του Ρεθύμνου.

Τη σεζόν που πέρασε ο Γιαννόπουλος πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του χρονιά με τους Κρητικούς, καθώς σε 26 αγώνες είχε 10,8 πόντους με 2,9 ριμπάουντ μέσο όρο.

Έχει φορέσει το εθνόσημο με όλες τις εθνικές ομάδες, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2007 στη Μαδρίτη και δύο χρόνια μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που διεξήχθη στη Ρόδο.

Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2005 στο Λεόν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2006 στο Αργοστόλι, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2006 στο Βόλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2007 στη Ρίγα και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρώτο τρίποντο αφιερωμένο σε πατέρα και αδελφό

- Χάρη, έρχεσαι στην ΑΕΚ μετά από μία άκρως επιτυχημένη περίοδο. Σου "προσθέτει" βάρος αυτή η εξέλιξη;

" Δεν με βαραίνει καθόλου. Ίσα ίσα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα, ώστε να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο. Και να μην είχε κερδίσει η ομάδα κάποιο τρόπαιο, μόνο το όνομα ΑΕΚ, δημιουργεί πίεση. Το κυριότερο όμως είναι, ότι την πίεση τη βάζω εγώ στο εαυτό μου, διότι θέλω να πετύχω και να παίζω όσο καλύτερα γίνεται, βοηθώντας την ομάδα μου. Δεν με επηρεάζει η πίεση και οποιαδήποτε πίεση υπάρχει απ' έξω".

- Υπήρξε ένα φλερτ διαρκείας με την ΑΕΚ και τελικά τελεσφόρησε σήμερα. Έτσι είναι; Θα ήθελες να ήσουν στην ομάδα από πέρσι, ώστε να ζήσεις όλες τις εφετινές επιτυχίες;

" Δεν θα ήθελα να μείνω στο παρελθόν, ούτε σ’ αυτά που έγιναν. Το ότι δεν ήρθα την προηγούμενη χρονιά δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρξουν επιτυχίες και την ερχόμενη περίοδο. Είμαι απίστευτα χαρούμενος, που συμφωνήσαμε και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου".

- Ακόμα ένα διεθνής προστέθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα;

" Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια προσελκύει Έλληνες παίκτες. Δημιουργεί έναν κορμό που θα την κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στα ίδια υψηλά επίπεδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει, συνεχίζει και φέτος στο ίδιο μοτίβο, με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστεί".

- Πώς αντέδρασαν οι δικοί σου άνθρωποι στο άκουσμα της μεταγραφής σου στην ΑΕΚ;

" Οι δικοί μου χάρηκαν πάρα πολύ γιατί είδαν επιτέλους, ότι οι κόποι μου ανταμείβονται. Το ότι βρίσκομαι στην ΑΕΚ μου δίνει τεράστιο κίνητρο στο να συνεχίζω να δουλεύω και να προσπαθώ να γίνομαι ακόμα καλύτερος".

- Τη χρονιά, που τελείωσε, αναδείχθηκες ο πιο εύστοχος στα τρίποντα. Σε ποιον θα αφιερώσεις το πρώτο σου τρίποντο με τη φανέλα της ΑΕΚ;

" Το πρώτο μου τρίποντο θα το αφιερώσω στον πατέρα μου και τον αδερφό μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα ξεκινήσει το μπάσκετ. Αυτοί ήταν που με ώθησαν στο να ξεφύγω από τον στίβο και να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Μάλιστα, ο πατέρας είχε πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να με πάει στον ΠΑΟΚ και με πηγαινοέφερναν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη από την Αλεξάνδρεια για να κάνω προπονήσεις".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ