ΑΕΚ

Το τζόκερ λέγεται Γιάνκοβιτς για την ΑΕΚ

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με την φανέλα της ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ έριξε στο κανναβάτσο τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τον ρόλο ενός… αχαρτογράφητου παίκτη.

Καλός ο Μπρίντον Λεμάρ, δεν λέω… Τίμιος o Πιερ Οριόλα, περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία… Εργαλείο ο Αϊζέια Μάιλς, ούτε συζήτηση… Αλλά… Αλλά θαρρώ πως της ΑΕΚ της έκατσε το τζόκερ με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς!

Ευρισκόμενος επί πέντε μήνες σε αγρανάπαυση μετά την περυσινή θητεία του στον ΠΑΟΚ, ο Γιάνκοβιτς πέρασε (και) από μια περίεργη φάση που είχε στοιχεία προβληματισμού, μελαγχολίας, ου μην και πρώιμης κατάθλιψης!

Η απόσυρση και τα μεγάλα μέσα

Είναι επιλεκτικός, εκλεκτικός και απαιτητικός πρώτα με τον εαυτό του και ύστερα με τους άλλους και όσο καιρό καθόταν στα πιτς πολλές μύχιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του, μηδέ της πρόωρης απόσυρσης εξαιρουμένης!

Εκεί στα τέλη Δεκεμβρίου ο λεγάμενος ήταν να σκάσει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού μπάσκετ και ενώ από το μυαλό του περνούσαν όλα τα ενδεχόμενα, αίφνης του προέκυψαν κάμποσες επιλογές : το λίκνον του, ο Πανιώνιος, ο Ιωνικός Νικαίας, ο Απόλλων Πατρών και η εν πολλοίς… bans περιπεσούσα ΑΕΚ!!!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η «Βασίλισσα» φρόντισε να του δείξει παντί τρόπω ότι επιθυμούσε σφόδρα να τον ξαναβάλει στο παλάτι της: το εννοώ αυτό διότι επιστρατεύθηκαν λυτοί και δεμένοι για να τον πείσουν να ξαναγυρίσει μετά από δυο χρόνια και να παίξει τον ρόλο του πριγκιπόπουλου!

Λυτοί και δεμένοι, σοβαρολογώ, ακόμη και πολιτικά πρόσωπα!!!

Ο Μάξιμος και ο Μπόμπαν

Τότε, στις αρχές του χρόνου, ο Βλάντο μετεωριζόταν ανάμεσα στο να βγει στη σύνταξη και στο να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό του…

Τού την έδωσε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και όλα τα υπόλοιπα είναι Ιστορία που γράφεται σε συνέχειες δις της εβδομάδος, πότε στην Basket League και πότε στο Basketball Champions League, οπότε σπολλάτη του(ς)!

Σπολλάτη και της ΑΕΚ που τον έπεισε να παλιννοστήσει και του ιδίου, αλλά και του γιου του, του Μάξιμου που θα χορτάσει τον μπαμπά του στα γήπεδα περισσότερο απ’ όσο πρόλαβε να το κάνει ο Βλαδίμηρος με τον δόλιο τον δικό του τον πατέρα…

Το λιώσιμο, η τσαχπινιά και το "παίξε και για μένα"

Όσο καιρό ο Γιάνκοβιτς βρισκόταν στα πιτς και το είχε ρίξει στη βαθιά περισυλλογή, δεν παράτησε τον εαυτό του, ούτε σκούριασε: τουναντίον έλιωνε επί καθημερινής βάσεως στις ατομικές προπονήσεις, υπό την επίβλεψη του Χρήστου Μαρμαρινού και όταν έπιασε στον αέρα το γάντι που του πέταξε η ΑΕΚ, δεν είχε ανάγκη από κανένα μεταβατικό χρονικό διάστημα για να βρει τη φόρμα και το ρυθμό του.

Βουρ στον πατσά, που λένε και ό,τι ήθελε προκύψει!

Τον βοηθούν ασφαλώς το κορμί του και η γονιδιακή τσαχπινιά του, μα περισσότερο τον έστερξαν το πηγμένο πλέον, μυαλό του, μαζί με τα ταλέντα τα οποία διαθέτει και την επιθυμία του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μια από τις συμβουλές που του είχε δώσει ο συχωρεμένος ο Μπόμπαν, είναι «γιέ μου, μην κάνεις ποτέ πέντε φάουλ»…

Εάν ζούσε, είμαι βέβαιος πως θα γινόταν η φωνή της συνείδησης του και θα άλλαζε τροπάριο…

«Γιέ μου μην τα παρατήσεις, παίξε και για μένα, παίξει κι αυτό που δεν πρόλαβα να παίξω εγώ»!

Ρεμπεσκές και αχαρτογράφητος

Το 2018, όταν μετά την επιστροφή του από την Ανδόρα μετακόμισε στον Χολαργό, ο Βλαδίμηρος μου είχε εκμυστηρευθεί ότι «στην αρχή ης καριέρας μου ήμουν ρεμπεσκές και ακόμη και τώρα στα 29 μου νιώθω ότι είμαι ένας αχαρτογράφητος παίκτης»!

Από πού κι ως πού αχαρτογράφητος; Εκείνη την εποχή αυτοσυστηνόταν «δυάρι που παίζω στο 3 και στο 4 και πουλάω τον εαυτό του ως πόιντ γκαρντ»!

Το εάν σε αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν από εκείνη την εξομολόγηση του κατάφερε να χαρτογραφήσει τον μπασκετικό εαυτό του, το ξέρει μονάχα ο ίδιος: το σίγουρο είναι ότι στο πρόσωπο του ο Ηλίας Καντζούρης βρήκε έναν παίκτη ο οποίος και τού έλειπε και τον είχε ανάγκη για να συμπληρώσει το παζλ, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που σακατεύθηκε ο φουκαράς ο Γιάνις Στρέλνιεκς και συνάμα απουσιάζει και ο Κένι Γουίλιαμς.

Η φάση με τον Γκριγκόνις

Έγινε, δηλαδή ο Βλάντο ένας παίκτης σε συσκευασία τριών, άλλωστε η ικανότητα του να ανταποκριθεί στο παιχνίδι τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη του προσφέρει εξ ορισμού ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο φροντίζει να αξιοποιεί, όπως συνέβη χθες σε μια φάση με αντίπαλο τον Μάριους Γκριγκόνις στην οποία κιόλας εξετράπη αλά ΝΒΑ!

Mέχρι στιγμής, σε επτά παρουσίες στην BasketLeague, ο Γιάνκοβιτς μοστράρει μέσο όρο 9.9 πόντους και 3.8 ριμπάουντ, σκοράροντας στα τέσσερα τελευταία ματς 15,14,14 και 14 πόντους, ενώ σε έξι συμμετοχές στο BasketballChampionsLeague παράγει 7.3 πόντους και 4.3 ριμπάουντ.

Κάτι λένε αυτά τα νούμερα…

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ