ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Το τελευταίο τάιμ άουτ του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλεί τον Ίβκοβιτς να δώσει οδηγίες στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλεί τον Ίβκοβιτς να δώσει οδηγίες στον πάγκο του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ ήταν εκείνο που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε το τελευταίο τάιμ άουτ στον πάγκο του Ολυμπιακού, στη γιορτή που έγινε προς τιμήν του από τους ερυθρόλευκους.

Ήταν 20 Σεπτεμβρίου του 2017, τότε που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δώσει εκείνος οδηγίες στους παίκτες του Ολυμπιακού στο τελευταίο τάιμ άουτ του φιλικού ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους "Dusan Ivkovic Stars". Αυτό ήταν και το τελευταίο τάιμ άουτ του μεγάλου Ντούντα που έμελλε να γίνει στο ΣΕΦ όταν αποσύρθηκε από την προπονητική αφήνοντας πίσω του μία τεράστια καριέρα και ένα όνομα που κανένας φίλος του μπάσκετ δεν θα ξεχάσει.

Εκείνο το βράδυ ήταν όλοι εκεί. Όλοι όσοι ο Ντούντα αγαπούσε και εκτιμούσε. Από τον κουμπάρο του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μέχρι τον Νόβακ Τζόκοβιτς και άλλους Γιουγκοσλάβους φίλους του που εκτιμούσε. Ήταν η βραδιά του Ντούντα και ήταν μία από τις πιο υπέροχες βραδιές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο όχι απλά τίμησε και με το παραπάνω, αλλά βοήθησε να εξελιχθεί, να φτάσει και να παραμείνει στην ελίτ της ηπείρου.

Εκείνο το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σταμάτησε στα 28 δευτερόλεπτα, για να έχει τον ίδιο αριθμό με τους τίτλους αυτού του σπουδαίου μπασκετανθρώπου. Στο ίδιο ματς έγινε και μία σπουδαία ανακωχή, αυτή με τον Παναγιώτη Φασούλα με τον οποίο είχε μία κόντρα χρόνων. Όλοι ήταν εκεί για τον Ντούντα, όλοι είχαν ξεχάσει οποιαδήποτε διαφωνία ή διαφορά είχαν μαζί του.

Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού; Αυτός δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει το όνομά του και να αποθεώνει τον Σέρβο κόουτς που έκλεινε μία σπουδαία καριέρα σε ένα γήπεδο που θριάμβευσε.

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ