ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣΕΦ στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του Horizon 2020

Το ΣΕΦ στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του Horizon 2020
INTIME

Βήμα προς τα εμπρός για την ασφάλεια του κόσμου που επισκέπτεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανακοίνωσε η διοίκηση του γηπέδου, ενημερώνοντας για τη συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο EVAGUIDE.

Την υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας για την βελτίωση της επικοινωνίας του ανακοίνωσε η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που ενημέρωσε για τη συμμετοχή στο ερευνητικό έργο EVAGUIDE, ώστε να έρθει σε επαφή με διεθνείς πρωτοβουλίες στον χώρο της ασφάλειας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της διοίκησης του ΣΕΦ:

"Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού, συνεργάζεται με το ερευνητικό έργο EVAGUIDE συνολικού ύψους 2.392.125 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Προγράμματος Πλαισίου Ορίζοντες 2020 (ΗΟRIZON 2020).

Το έργο EVAGUIDE αφορά την εφαρμογή μοντέλων προσομοίωσης και την ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων για την ασφαλή εκκένωση εγκαταστάσεων που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας με την επαύξηση της επιχειρησιακής επίγνωσης της κατάστασης του Σταδίου (situational awareness), την βελτιστοποίηση του συντονισμού/ επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και την άμεση αλληλεπίδραση και ενημέρωση των θεατών σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Σ.Ε.Φ. λαμβάνει χρηματοδότηση που θα ισοδυναμεί με το 100% της συνολικής δαπάνης της προαναφερθείσας δράσης.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιούνται τεχνολογίες κινητών εφαρμογών, προγνωστικής αναλυτικής (predictive analytics) και υπολογιστικού νέφους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να έρθει σε επαφή με διεθνείς ερευνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο της ασφάλειας και να αξιολογήσει την πρακτική εφαρμογή τους.

Στόχος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και της Διοίκησης του Σταδίου είναι η συμμετοχή σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα που θα καταστήσουν το ΣΕΦ αναγνωρίσιμο για την αξιοποίηση ρηξικέλευθων καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει την ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕ (www.telesto.gr, συντονιστής), τις εταιρίες EXUS (www.exus.co.uk) και Crowd Dynamics (www.crowddynamics.com), καθώς και την ένωση για την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών γηπέδων ESSMA (www.essma.eu) που στα μέλη της συγκαταλέγονται 350 διεθνή στάδια υψηλών προδιαγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του έργου www.evaguide.eu, καθώς και στον ιστότοπο sef-stadium.gr σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ