ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Το roster των Μιλγουόκι Μπακς για τη regular season, τα 14+2 συμβόλαια και η ανοιχτή θέση

Το roster των Μιλγουόκι Μπακς για τη regular season, τα 14+2 συμβόλαια και η ανοιχτή θέση
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Δύο ημέρες πριν από την opening night οι Μπακς έκοψαν τους τελευταίους παίκτες από το roster της pre season, έχουν 13 εγγυημένα, ένα μη εγγυημένο, δύο Two-Way συμβόλαια και μία θέση ανοιχτή για τον μελλοντικό "Πι Τζέι Τάκερ". Γράφει από το Μιλγουόκι ο Χάρης Σταύρου.

Τα ψέματα τελείωσαν, η σεζόν 2021/22 βρίσκεται προ των πυλών και οι Μπακς άδειασαν το ρόστερ της pre season για να μείνουν με 14+2 συμβόλαια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η ομάδα του Μιλγουόκι άφησε μια θέση κενή, δεν θα βιαστεί για να την καλύψει, θα πορευθεί με 13 εγγυημένα, ένα μη εγγυημένο και δύο Two-Way και θα ελπίζει πως η τύχη θα είναι με το μέρος της ώστε το αναβαθμισμένο δυναμικό της να την οδηγήσει τουλάχιστον στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και στη συνέχεια στους NBA Finals ώστε εκεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Ιούλιο.

Στη θέση του point guard βρίσκονται ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο Τζορτζ Χιλ, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Τζάστιν Ρόμπινσον (2W). Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ ο Γκρέισον Άλεν, ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο και ο Πατ Κόνατον. Στη θέση του σμολ φόργουορντ ο Κρις Μίντλετον, ο Ρόντνι Χουντ και ο Τζόρνταν Νουόρα. Στη θέση του πάουερ φόργουορντ ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Σέμι Οτζελέγε και ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι (2W). Στη θέση του σέντερ είναι ο Μπρουκ Λόπεζ και ο Μπόμπι Πόρτις.

Ο Μπουντενχόλζερ αντικατέστησε τον Μπριν Φορμπς με έναν πολύ πιο χρήσιμο παίκτη, τον Γκρέισον Άλεν, που μπορεί να παίξει σπουδαία ατομική άμυνα, να δημιουργήσει, να σουτάρει από το τρίποντο και γενικώς να προσφέρει σε περισσότερους τομείς. Ο ΝτιΒιντσέντζο επιστρέφει από χειρουργείο και ο Κόνατον με τον Χουντ είναι δύο εξαιρετικοί ρολίστες με εμπειρία που θα βοηθήσουν και στο δύο και στο τρία. Την ίδια στιγμή, στο Μιλγουόκι περιμένουν και την έκρηξη του Τζόρνταν Νουόρα, τον οποίο αποκαλούν "κινούμενο καλάθι" χάρη στην απίθανη έφεσή του στο σκοράρισμα.

Στο 4-5 οι Μπακς θα στηριχθούν και πάλι σε μεγάλο ποσοστό στους Αντετοκούνμπο - Λόπεζ, με τον Πόρτις να παίζει και στις δύο θέσεις και να είναι ικανός να καλύψει, ως starter, οποιοδήποτε κενό προκύψει από ξεκούραση ή τραυματισμό. Θανάσης και Οτζελέγε θα είναι οι energy guys, ενώ ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι έχει μεν Two-Way συμβόλαιο, όμως δείχνει ικανός να βοηθήσει και άπαντες μιλούν με ενθουσιασμό για το πληθωρικό του παιχνίδι.

Μοναδικό μη εγγυημένο συμβόλαιο, είναι αυτό του Γιώργου Καλαϊτζάκη που αν "κοπεί" (οποιαδήποτε στιγμή) θα πάρει 462.629 δολάρια, ενώ αν βγάλει τη σεζόν στο Μιλγουόκι θα εισπράξει 925.258 δολάρια.

Όσο για την θέση που έμεινε κενή; Μπουντενχόλζερ και Χορστ δεν θα βιαστούν και η λογική λέει ότι θα περιμένουν για να κάνουν το κατάλληλο "χτύπημα", όπως αυτό που έκαναν πέρυσι με τον Πι Τζέι Τάκερ. Έχουν ευελιξία, έχουν ελκυστικά συμβόλαια σε περίπτωση που πρέπει να ενισχυθούν μέσω ανταλλαγής, φυσικά βρίσκονται πανω από το luxury tax, έχουν όμως και δύο exceptions να χρησιμοποιήσουν. Και θα τις χρησιμοποιήσουν αν βρουν έναν παίκτη που θα τους ανεβάσει πραγματικά επίπεδο και θα τους βοηθήσει σε βάθος χρόνου όσο τους βοήθησε πέρυσι ο Τάκερ.

Το depth chart των Μιλγουόκι Μπακς:

PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζορτζ Χιλ, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Τζάστιν Ρόμπινσον (2W)

SG: Γκρέισον Άλεν, Πατ Κόνατον, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο

SF: Κρις Μίντλετον, Τζόρνταν Νουόρα, Ρόντνι Χουντ

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σέμι Οτζελέγε, Σάντρο Μαμουκελασβίλι (2W)

C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΗΠΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ