MUNDOBASKET 2023

Το ρόστερ της Team USA έχει ήδη 8 παίκτες κι ο Στιβ Κερ ψάχνει τους τέσσερις που θα το συμπληρώσουν

Ο Τζέιλεν Μπράνσον στον αγώνα με τους Καβαλίερς
Ο Τζέιλεν Μπράνσον στον αγώνα με τους Καβαλίερς AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ποιοι θα συμπληρώσουν το ρόστερ της Team USA, αντιπάλου της Εθνικής στην προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στο Μουντομπάσκετ 2023; Το SPORT24 προσπαθεί να "χτίσει" το depth chart της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, η Team USA ξέρει τους οκτώ από τους 12 παίκτες του ρόστερ που θα παλέψει στις Φιλιππίνες για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Στιβ Κερ (αντικατέστησε τον Γκρεγκ Πόποβιτς) είδε καλούς αθλητές να δεσμεύονται και πλέον ελπίζει ότι θα έχει μαζί του και κάποια από τα πρόσωπα που εκπροσώπησαν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021.

Το depth chart της Team USA

  • PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον
  • SG: Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς
  • SF: Μάικαλ Μπρίτζες
  • PF: Μπράντον Ίνγκραμ
  • C: Τζάρεν Τζάκσον, Μπόμπι Πόρτις

Στο ρόστερ της Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021, είχαν βρεθεί οι Τζρου Χόλιντεϊ, Ντέβιν Μπούκερ, Ζακ ΛαΒίν, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Κέβιν Ντουράντ, Τζέραμι Γκραντ, Ντρέιμοντ Γκριν, Κέλντον Τζόνσον, Κρις Μίντλετον, Τζέισον Τέιτουμ, Μπαμ Αντεμπάγιο, ΤζαΒέιλ ΜακΓκί.

Με μία πρώτη ανάγνωση, ο Κερ χρειάζεται ακόμη έναν παίκτη στη θέση τέσσερα και ίσως έναν πέμπτο, συμπληρωματικό, στο 4-5. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο θα μπορούσε να καλύψει μία σημαντική ανάγκη στο πέντε και να μοιραστεί τη θέση με τον Τζάρεν Τζάκσον, με τον Πόρτις να κατεβαίνει περισσότερο στο τέσσερα αλλά να προσφέρει και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Στις δύο θέσεις που μένουν, ο προπονητής της Team USA θέλει παίκτες σαν τον Τζρου Χόλιντεϊ, τον Τζέιλεν Μπράουν, τον Τζέισον Τέιτουμ, τον Ντέβιν Μπούκερ, πρωτοκλασάτους δηλαδή που θα μπορούν να προσφέρουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Γκραντ Χιλ, είναι ο άνθρωπος που παίρνει πλέον τις αποφάσεις στην USA Basketball και αυτός που έχει αναλάβει τις επαφές με τους αθλητές που χρειάζονται οι Αμερικανοί για τα επόμενα δύο τουρνουά. Τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Team USA σε φιλικό αγώνα στο Άμπου Ντάμπι στις 18 Αυγούστου και στη συνέχεια θα την βρει ξανά μπροστά της στη φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ, στις 28 Αυγούστου στη Mall of Asia Arena της Μανίλα.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ