ΕΥΡΩΠΗ

Το πρώτο μποϊκοτάζ σε ρωσική ομάδα είναι γεγονός μετά τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

Το πρώτο μποϊκοτάζ σε ρωσική ομάδα είναι γεγονός μετά τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία
FIBA

Η λιθουανική Σιαουλιάι και η λετονική Λιεπάγια αρνήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν τη ρωσική Ενισέι και οι αγώνες τους για την European North Basketball League ματαιώθηκαν.

Η European North Basketball League, μια διοργάνωση υπό την αόρατη ομπρέλα της FIBA με ομάδες του πρώην ανατολικού μπλοκ, έμελλε να 'ναι η πρώτη λίγκα που ανακοίνωσε τη ματαίωση αγώνων ως συνέπεια της στρατιωτικής επέμβασης των Ρώσων στην Ουκρανία.

Τόσο η λιθουανική Σιαουλιάι, με προπονητή τον Αντάνας Σιρέικα, όσο και η λετονική Λιεπάγια αρνήθηκαν να υποδεχθούν την Ενισέι από το Κράσνογιαρσκ στις 25 και 26 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τα δύο παιχνίδια να ακυρωθούν και να αφαιρεθούν από το καλεντάρι της σεζόν.

Μάλιστα η ηγεσία της ENBL ενημέρωση ότι τα επόμενα βήματα θ' ανακοινωθούν αργότερα, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τίποτα δεν θα πρέπει ν' αποκλειστεί για το μέλλον της ρωσικής ομάδας στη διοργάνωση.

Η Ενισέι του Κροάτη κόουτς Ντράζεν Αντζούλοβιτς, στην οποία παίζει ο άλλοτε παίκτης του Προμηθέα και του Παναθηναϊκού Ρίον Μπράουν, ήταν αήττητη ως τώρα με 4/4. Ενδεχόμενες κυρώσεις θα την πλήξουν τόσο αγωνιστικά όσο και ηθικά, αφού ήταν μεταξύ των φαβορί για το τρόπαιο.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ