NBA

Το ΝΒΑ έδωσε οδηγό υγείας και ασφάλειας 134 σελίδων στις 30 ομάδες εν όψει της σεζόν 2020/21

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, από συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο του 2019
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 JAE C. HONG, FILE/ASSOCIATED PRESS

Σε καραντίνα βρίσκονται οι παίκτες του ΝΒΑ από την Παρασκευή (27/11) έως την Τετάρτη (2/12), με το ΝΒΑ να δίνει σήμερα οδηγό 134 σελίδων στους 30 οργανισμούς του με στόχο η σεζόν 2020/21 να κυλήσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Με στόχο να ξεκινήσει τη σεζόν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, το ΝΒΑ μοίρασε σήμερα (28/11) οδηγό υγείας και ασφάλειας στους 30 οργανισμούς του ώστε να μπουν στην περίοδο 2020/21 με προσοχή και να πορευθούν σε αυτή με μεγάλη προσοχή.

Η Λίγκα απαιτεί από τους πάντες να φορούν μάσκες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός φυσικά από τις στιγμές που οι παίκτες και οι προπονητές γυμνάζονται ή βρίσκονται σε αγώνα, ζητά να υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας και οι ομάδες να δημιουργήσουν περιβάλλον ασφαλείας στα γήπεδα και τα προπονητήριά τους.

Σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα κορονοϊού, κάθε ομάδα θα έχει δύο επιλογές. Ή να βάλει το μέλος της σε καραντίνα για δέκα ημέρες ή να το απομονώσει μέχρι εκείνο να έχει δύο αρνητικά τεστ σε απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών το ένα από το άλλο.

Στόχος του ΝΒΑ είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια για τα μέλη του, καθώς δεν τίθεται θέμα νέας "φούσκας" τουλάχιστον για την κανονική περίοδο. Από εκεί και πέρα, η Λίγκα εξήγησε ότι δεν σκέφτεται τη διακοπή της σεζόν αν υπάρξει διασπορά του ιού σε κάποια ομάδα, ενδεχόμενο στο οποίο θα εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης ανά περίπτωση.

Οι παίκτες έχουν ήδη γυρίσει στις ΗΠΑ καθώς τα training camps ξεκινούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Άπαντες έχουν μπει σε απομόνωση από την Παρασκευή (27/11) και θα μείνουν σε αυτή μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη (2/12), με τις ομάδες να έχουν αναλάβει τους ελέγχους με κινητές ομάδες που επισκέπτονται τους αθλητές και τους προπονητές στις οικίες τους.

Ο οδηγός που δόθηκε στους 30 οργανισμούς έχει 134 σελίδες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων στην pre-season που θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 του μήνα.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ