STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Παναθηναϊκός - Λαύριο πράξη τρίτη, για την ισοφάριση οι Μπακς κόντρα στους Νετς

Ο Μάριο Χεζόνια στο ματς με το Λαύριο
Ο Μάριο Χεζόνια στο ματς με το Λαύριο EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λαύριο στο ΟΑΚΑ (20:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24), στο τρίτο ματς της σειράς των τελικών με το σκορ στο 1-1.

Παναθηναϊκός και Λαύριο τίθενται αντιμέτωποι στο τρίτο ματς των τελικών της Stoiximan Basket League με την μεταξύ τους σειρά να βρίσκεται στο 1-1.

Οι "πράσινοι" αν και πήραν το προβάδισμα στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, είδαν το μαχητικό Λαύριο να βγάζει αντίδραση στην έδρα του στο δεύτερο ματς και να ισοφαρίζει τη σειρά με 94-89 μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Το Λαύριο, έχοντας τον ενθουσιασμό από την νίκη της ισοφάρισης θα προσπαθήσει να κάνει το μπρέικ στην έδρα του Παναθηναϊκού ενώ από την άλλη οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το ΟΑΚΑ και να πάρουν και πάλι κεφάλι στη σειρά των τελικών.

Ο κόουτς Κάτας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σέλβιν Μακ που αναχώρησε για τις ΗΠΑ και αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός παραμένει και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Στο ΝΒΑ, τα ξημερώματα της Τρίτης (8/6, 2:30), οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο αντιμετωπίζουν τους Μπρούκλιν Νετς των Ντουράντ και Ίρβινγκ με μοναδικό στόχο να κάνουν το 1-1 στη σειρά των playoffs, μετά από το χαμένο πρώτο αγώνα. Εκτός για τους Νετς θα είναι ο Τζέιμς Χάρντεν που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς.

Ώρα τελικών είναι όμως και στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην Τουρκία η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές (7/6, 19:30), στον τρίτο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος με την σειρά να βρίσκεται στο 2-0 υπέρ της Εφές και να χρειάζεται πλέον μία νίκη για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, μαζί με την EuroLeague.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα, που επέκλεισε την Μπανταλόνα, θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη (7/6, 22:15), στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς της Liga Endesa. Ο Νικ Καλάθης έχει επιστρέψει για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους και θα βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στο δρόμο προς τα τελικά.

Στη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη (7/6, 19:30), με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της και να πάρει προβάδισμα τίτλου στους τελικούς της VTB League. Η Ούνικς από την άλλη δεν θέλει να κάνει εύκολο το έργο της ομάδας του Ιτούδη και πηγαίνει στο ματς με στόχο της ισοφάριση της σειράς. Τέλος, στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο ψάχνει αντίδραση στους τελικούς μετά το μπρέικ που δέχθηκε από την Βίρτους Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς στο πρώτο ματς της σειράς και αναζητάει την ισοφάριση.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ LIGA ENDESA VTB LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ