ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Ώρα τελικού για Παναθηναϊκό και Προμηθέα

Ο Παπαγιάννης με τον Τζεράιαν Γκραντ στο Προμηθέας - Παναθηναϊκός
Ο Παπαγιάννης με τον Τζεράιαν Γκραντ στο Προμηθέας - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Το μπασκετικό πρόγραμμα της Κυριακής (9/5) περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις, με τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Προμηθέα να είναι αυτό που ξεχωρίζει. Τελικός και για το BCL, με την Καρσίγιακα να αντιμετωπίζει την Μπούργος.

Η Κυριακή 9 Μαΐου περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Προμηθέα (20:00, ΕΡΤ 3 και LIVE από το SPORT 24) παρόλα αυτά να είναι το ματς που ξεχωρίζει.

Οι "πράσινοι" που είναι το φαβορί, θέλουν πολύ αυτή τη νίκη για να διεκδικήσουν τον 20ό τους τίτλο και θα παλέψουν γι' αυτόν, παρά τις απουσίες του Νεμάνι Νέντοβιτς και Τι Τζέι Μπρέι όπως αντίστοιχα και οι Πατρινοί, όπου για ακόμη μία σεζόν θα παίξουν σε τελικό Κυπέλλου και αυτός θα είναι ο τέταρτος μέσα σε τρία χρόνια! Μάλιστα, θα γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενους τελικούς (είχαν αγωνιστεί στις 24/9 στον τελικό του SuperCup όπου και πήραν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους).

Ο Μάκης Γιατράς όπως όλα δείχνουν θα έχει στην διάθεσή του και τον Τζιάν Κλαβέλ που αποκτήθηκε προ ολίγων ημερών.

Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2019-20, η ομάδα του Μάκη Γιατρά απέκλεισε τον Παναθηναϊκό (είχε επικρατήσει 81-79) και αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον τελικό στα "Δύο Αοράκια", όμως δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα αφού ηττήθηκε με 61-57.

BCL

Η μεγάλη ημέρα για το Basketball Champions League έφτασε, με την Καρσίγιακα να αντιμετωπίζει την Μπούργος (19:00, ΕΡΤ Sports και LIVE από το SPORT 24) στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η Μπούργος λοιπόν, επτά μήνες μετά από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 217 ημέρες μετά από την κατάκτηση του Basketball Champions League της σεζόν 2019/20, επικράτησε με 81-70 της Στρασμπούρ και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει την Καρσίγιακα, η οποία έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε με 84-79 της Σαραγόσα για να κλείσει και αυτή με τη σειρά της θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (9/5).

Θυμίζουμε ότι στον μικρό τελικό η Σαραγόσα αντιμετωπίζει τη Στρασμπούρ (16:00, ΕΡΤ Sports και LIVE από το SPORT 24).

Α1 Γυναικών

Για την 5η και τελευταία στροφή του Β' γύρου της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τα Χανιά (12:00), ενώ ο ΕΦΑΟΖ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (15:00).

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (9/5)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ BASKETBALL CH. LEAGUE Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ