EUROLEAGUE

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Με Βαλένθια ο Ολυμπιακός, "τελικός" στην Άγκυρα για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Σλούκας απέναντι στον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια
Ο Κώστας Σλούκας απέναντι στον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στην "Φοντέτα", για την 32η αγωνιστική της EuroLeague, ενώ λίγο νωρίτερ, η ΑΕΚ θα δώσει τη δική της μάχη κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, για την πρόκριση στους 8 του BCL. Τέλος, ο Προμηθέας υποδέχεται τον Άρη σε εξ αναβολής ματς της Stoiximan Basket League.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μπασκετικό πρόγραμμα της Τετάρτης (31/3), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Βαλένθια (22:00, NOVA Sports 1HD και LIVE από το SPORT 24), για την 32η αγωνιστική της EuroLeague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει ρεκόρ 14-17 έως τώρα στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, ενώ θα παίξουν για το γόητρο και μόνο, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδας έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Στα των απουσιών, εκτός παραμένουν οι Κώστας Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, ενώ για τους Ισπανούς, δεν θα αγωνιστεί μόνο ο Μάρτιν Χέρμανσον.

Η Βαλένθια προέρχεται από σερί τριών νικών, έχει 17-14 ρεκόρ μέχρι στιγμής και ελπίζει για την πρόκριση εάν κι εφόσον κάνει το 3/3 στα εναπομείναντα ματς.

Για όσους είναι λάτρεις των στατιστικών και των αριθμών, σε όλα τα παιχνίδια των "ερυθρολεύκων" κόντρα στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός μετράει 9 νίκες επί ισπανικού εδάφους και μόλις 2 ήττες, με 5/5 εκτός έδρας νίκες.

Από την άλλη, λίγο νωρίτερα, η Χίμκι θα αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν στην Ρωσία (20:00).

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Τουρκ Τέλεκομ (19:00, ΕΡΤ Sports 2 και LIVE από το SPORT 24), για την 5η αγωνιστική της φάσης των 16 του Basketball Champions League.

Οι αρκετές απουσίες της ΑΕΚ, στοίχισαν στην Ένωση μερικά καλά αποτελέσματα στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις κόντρα σε Στρασμπούρ (91-73) και Νίζνι (88-60), με αποτέλεσμα να... τρέχει για να προλάβει.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 2-2 στον 11ο όμιλο του BCL, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, θα έχει στην διάθεσή του, τον Νίκο Ζήση και Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενώ ο Μορέιρα που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη οι Τούρκοι, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Εάν γίνει το 2/2 στα εναπομείναντα ματς της Ένωσης, τότε η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει την πρόκριση στο Final 8.

ΜΕ ΑΡΗ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΓΙΑ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τον Άρη (17:00, ΕΡΤ 3 και LIVE από το SPORT 24), σε εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Η ομάδα της Πάτρας βρίσκεται στο 10-5, στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Άρης, στο 6-12, στην 10η θέση. Το παιχνίδι αυτό, να θυμίσουμε ότι ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου 2021, όμως τα κρούσματα κορονοϊού στους Πατρινούς, ανάγκασαν τον ΕΣΑΚΕ να αναβάλει την αναμέτρηση για σήμερα Τετάρτη (31/3).

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας (31/3):

EUROLEAGUE

Χίμκι - Βιλερμπάν (20:00)

Βαλένθια - Ολυμπιακός (22:00)

BCL

Τουρκ Τέλεκομ - ΑΕΚ (19:00)

Νίζνι - Στρασμπούρ (19:00)

Ρίγα - Τενερίφη (19:00)

Χάποελ Χολόν - Μπρίντεζι (21:00)

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Προμηθέας Πάτρας - Άρης (17:00)

Δείτε ΕΔΩ το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Τετάρτης (31/3)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ