NBA

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο των Μπακς, αποφασίζει ο Μπόμπι Πόρτις

Ο Μπόμπι Πόρτις πανηγυρίζει στο Game 5 της σειράς Μπακς - Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας
Ο Μπόμπι Πόρτις πανηγυρίζει στο Game 5 της σειράς Μπακς - Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας Ⓒ 2021 AARON GASH/ ASSOCIATED PRESS

Με αγωνία περιμένουν οι Μπακς την απόφαση του Μπόμπι Πόρτις, που πρέπει μέχρι το βράδυ της 1ης Αυγούστου να ενημερώσει την ομάδα του Μιλγουόκι σχετικά με την option που έχει στο συμβόλαιό του για τη σεζόν 2021/22.

Ο Μπριν Φορμπς έκανε opt-out από το συμβόλαιό του και θα είναι free agent από τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, οι Μπακς ξέρουν ότι δύσκολα θα τον κρατήσουν, όμως στο Μιλγουόκι αγωνιούν περισσότερο για την απόφαση που έρχεται και αφορά τον Μπόμπι Πόρτις.

Ο 26χρονος ψηλός, ο αγαπημένος της εξέδρας, έχει μεν συμβόλαιο για τη σεζόν 2021/22, όμως η λογική λέει πως θα κάνει και αυτός opt-out για να βρει κάτι περισσότερο από τα 3.804.150 δολάρια που έχει λαμβάνειν για την επόμενη περίοδο. Πήγε στους Μπακς με ελάχιστα χρήματα για να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, βοήθησε για να κατακτηθεί και τώρα όλα δείχνουν πως θα ψάξει μια καλύτερη συμφωνία. Θέλει να μείνει στο Μιλγουόκι, τα Ελάφια θέλουν να τον κρατήσουν, οπότε όλα θα ξεκινήσουν από μια καλή βάση με την ελπίδα στο φινάλε οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.

Ο Πόρτις είχε 11.4 πόντους (54.2% στο δίποντο, 47.1% στο τρίποντο, 74% στις βολές), 7.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 20.8 λεπτά σε 66 αγώνες της κανονικής περιόδου και 10.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ ανά 19.8 λεπτά σε 12 αγώνες απέναντι στους Ατλάντα Χοκς και τους Φοίνιξ Σανς, στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και τους NBA Finals. Ιδανικός ρολίστας για τον πάγκο, μπορεί να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε βραδιές ξεκούρασης ή αν προκύψει τραυματισμός, υπερπολύτιμος για τους Μπακς.

Η διορία του Πόρτις για να ενημερώσει τους Μπακς εκπνέει το βράδυ της 1ης Αυγούστου, καθώς τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (ξημερώματα 2ας Αυγούστου) ανοίγει η περίοδος των διαπραγματεύσεων πριν αποκτήσουν ομάδες και αθλητές το δικαίωμα να υπογράψουν τις συμφωνίες τους από τις 6/8.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ