ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι θέλει ο Ολυμπιακός για την 1η θέση και τι θα του προσφέρει η κορυφή της κανονικής περιόδου της EuroLeague

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η δόξα της 1ης θέσης μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μη λέει και τίποτα. Ο Ολυμπιακός παραμένει πάντως σε τροχιά για το καλύτερο ρεκόρ στη regular season της EuroLeague, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Η τετράδα, ο δεύτερος στόχος της ευρωπαϊκής σεζόν του Ολυμπιακού, κλείδωσε και μαθηματικά το βράδυ της Τετάρτης (29/3) με την νίκη επί της Βιλερμπάν. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Οι Πειραιώτες θα έχουν το αβαντάζ στα playoffs της EuroLeague και πλέον πηγαίνουν για τα ματς με Παναθηναϊκό (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Μπασκόνια (εντός) χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, γιατί όχι και για την 1η θέση της regular season.

Τι θα προσφέρει αυτή η πρώτη θέση; Πέρα από τη δόξα, πέρα από το ονόρε ενός τέτοιου κατορθώματος στη διοργάνωση που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως τη δυσκολότερη όλων των εποχών, θα προσφέρει και ένα καλύτερο (;) ματσάρισμα στον ημιτελικό του Final Four αν φυσικά θεωρήσει κάποιος ότι οποιοσδήποτε αντίπαλος πέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα (Μονακό, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Παρτίζαν) μπορεί να χαρακτηριστεί πιο βατός στο δρόμο για τον τελικό της 21ης Μαΐου.

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτή την πρώτη θέση; Με 3/3 θα είναι σίγουρα στην κορυφή χωρίς να τον νοιάζουν τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Με 2/3 θα θέλει μία ήττα της Ρεάλ. Με 1/3 θα θέλει δύο ήττες της Ρεάλ και μία της Μπαρτσελόνα. Με 0/3 θα θέλει τρεις ήττες της Ρεάλ, δύο της Μπαρτσελόνα και δύο της Μονακό. Επειδή όμως είναι μάλλον ακραίο να χάσουν οι Πειραιώτες και από Παναθηναϊκό και από Ερυθρό Αστέρα και από Μπασκόνια (0/3), τα... σενάρια θα παραμείνουν πιθανότατα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Για την ιστορία, ο νικητής του 1-8 παίζει στο Final Four με τον νικητή του 4-5 και ο νικητής του 2-7 με τον νικητή του 3-6.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Παναθηναϊκός εντός, Ερυθρός Αστέρας εκτός, Μπασκόνια εντός

Το πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης: Παρτίζαν εκτός, Μπάγερν εντός, Μακάμπι εκτός

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα: Άλμπα εντός, Αρμάνι Μιλάνο εκτός, Βαλένθια εντός

Το πρόγραμμα της Μονακό: Μπάγερν εκτός, Παρτίζαν εντός, Αναντολού Εφές εκτός

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ