NBA

Τι ΛαΜέλο, τι Καρμέλο;

Ο Καρμέλο Άντονι των Μπλέιζερς
Ο Καρμέλο Άντονι των Μπλέιζερς Ⓒ 2021 STEVE DYKES/ASSOCIATED PRESS

Οι Καρμέλο Άντονι και ΛαΜέλο Μπολ ήταν εξίσου τρομεροί, με τον πρώτο να πετυχαίνει 29 πόντους και τον rookie 30, δείχνοντας πώς το παρελθόν και το μέλλον μπορούν να συνυπάρχουν στο παρκέ.

Παρελθόν και μέλλον, εμπειρία-απειρία, είναι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε μία διαφορετική κατάσταση, μία συνθήκη που μπορεί να εξελιχθεί.

Ο Καρμέλο Άντονι, στην αναμέτρηση των Μπλέιζερς με τους Χόρνετς (123-111), έδειξε πώς όσα χρόνια κι άν περάσουν θα συνεχίσει να έχει την κλάση ενός σκόρερ, ενός παίκτη που θα σου κάνει μεγάλη ζημιά αν τον αφήσεις ελεύθερο να κάνει τα... δικά του.

Ο Άντονι έδωσε ακόμη μία μεγάλη παράσταση φέτος, καθώς πέτυχε 29 πόντους, από 4/9 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/3 βολές, με 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κλεψίματα, σε 32 λεπτά. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη ο οποίος έχει φτάσει πλέον τα 37 και έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Την φετινή σεζόν, ο γερόλυκος των Μπλέιζερς, έχει αγωνιστεί σε 32 παιχνίδια, και μετρά 13.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, σουτάροντας με 39.3% έξω από τα 7,25μ. Όσο για το overall στην έως τώρα μεγάλη καριέρα του, σε 1.154 παιχνίδια, μετράει κατά μέσο όρο 23.3 πόντους, μ3 6.4 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ, έχοντας 35.1% στα τρίποντα.

Από την άλλη, το μέλλον. Ένα μέλλον που μόνο λαμπρό φαντάζει. Ένας άλλος Μέλο, ο ΛαΜέλο Μπολ. Ο rookie που έχει βγάλει μάτια και δείχνει να έχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στην κορυφή.

Ο 20χρονος άσος των Χόρνετς, πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση, σημειώνοντας 30 πόντους, από 5/11 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 5/6 βολές, με 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη, σε επίσης 32 λεπτά συμμετοχής. Όσο για τα μέχρι στιγμής κατορθώματά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Μπολ μετράει κατά μέσο όρο σε συνολικά 34 ματς, 15.7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ, ενώ σουτάρει με 36.7% στα τρίποντα.

Μάλιστα, ο νεαρός, στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει πάνω από 20 πόντους, γεμίζει την στατιστική του με ριμπάουντ και φυσικά ασίστ, ενώ ως πρώτο στόχο έχει πάντα το θέαμα. Αυτή τη στιγμή, με αυτά τα δεδομένα, δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για το βραβείο του rookie of the year.

Οι δύο Μέλο, στο τέλος του αγώνα αντάλλαξαν μερικά λόγια, ενώ ο "παλιός" τόνισε πως είναι τιμή για τον "νέο" να μοιράζεται αυτό το όνομα, οπότε θα τον αφήσει να το χρησιμοποιεί.

Το παρελθόν και το μέλλον των... Μέλο, σε μία ξεχωριστή αλλά και μοναδική παράσταση.

ⓒ 2021 Steve Dykes/Associated Press

TAGS NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ