NBA

The Shot: 32 χρόνια μετά, το "yeah" του Τζόρνταν προκαλεί ακόμη ανατριχίλα

Ο Μάικλ Τζόρνταν παρακολουθείται από τον Κρεγκ Ίλο, σε αγώνα Καβαλίερς - Μπουλς
Ο Μάικλ Τζόρνταν παρακολουθείται από τον Κρεγκ Ίλο, σε αγώνα Καβαλίερς - Μπουλς AP PHOTO/MARK DUNCAN

Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν ξέρανε τους Καβαλίερς με ένα απίθανο καλάθι πάνω από τον Κρεγκ Ίλο. Αυτό που ακολούθησε το original "The Shot", με έναν δημοσιογράφο στο παρκέ, προκαλεί ακόμη ανατριχίλα (VIDEOS).

Πέρασαν κιόλας 32 χρόνια από το βράδυ της 7ης Μαΐου του 1989, από το βράδυ που ο Μάικλ Τζόρνταν "πέταξε" πάνω από τον Κρεγκ Ίλο και σκόραρε το πρώτο, το ορίτζιναλ, το πιο μαγικό νικητήριο σουτ της καριέρας του σε αγώνα playoffs.

"The Shot". Έτσι έμεινε στην ιστορία το καλάθι του AIR στο Κολίζιουμ του Ρίτσφιλντ, στο γήπεδο που οι Μπουλς νίκησαν με 101-00 τους Καβαλίερς με τον κορυφαίο περιφερειακό αμυντικό του Κλίβελαντ, τον Ρον Χάρπερ, να παρακολουθεί άναυδος όσα γίνονταν στο φινάλε, αλλά από τον πάγκο.

Ο Τζόρνταν ξεμαρκαρίστηκε, πήρε τη μπάλα από την επαναφορά, σηκώθηκε από το ύψος των βολών, στάθηκε στον αέρα για μια αιωνιότητα και πέτυχε ένα απίθανο δίποντο πριν ξεσπάσει σε απίστευτους πανηγυρισμούς και μείνει από ανάσες εξαιτίας της αδρεναλίνης που τον κυρίευσε.

"Μάικλ, Μάικλ, Μάικλ, Μάικλ, το κάρφωσες μωρό μου, Μάικλ το κάρφωσες, το κάρφωσες" φώναζε ένας ρεπόρτερ, ενώ τραβούσε τον Τζόρνταν από τους συμπαίκτες του.

"YEAH" φώναζε ο MJ, που έμοιαζε να βρίσκεται σε άλλο κόσμο! Έψαχνε για οξυγόνο, κρατούσε τα γόνατά του, δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί. Ακόμη και σήμερα, αυτή η σκηνή προκαλεί ανατριχίλια, ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ.

Για την ιστορία, σε εκείνο το ματς ο Τζόρνταν σκόραρε 44 πόντους από 16/31 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/13 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ένα κλέψιμο. Έκανε μόλις δύο λάθη σε 44 λεπτά...

Photo credits: AP Photo/Mark Duncan

TAGS NBA ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ