ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θανάσης Αντετοκούνμπο, η αποκλειστική συνέντευξη στο SPORT24: "Αυτό είναι το Finals MVP του θείου σας Γιάννη"

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην παρέλαση των πρωταθλητών Μπακς
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην παρέλαση των πρωταθλητών Μπακς AP PHOTO/AARON GASH

Μέσα από το μαύρο τζιπ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλούσε στο SPORT24 για την κατάκτηση του τίτλου από τους Μιλγουόκι Μπακς και το μοναδικό επίτευγμα του αδερφού του Γιάννη. Του θείου Γιάννη.

Ο θείος Σαμ δεν ήταν κάτι ποτέ κάτι περισσότερο από την αλληγορική προσωποποίηση μιας αμερικανικής κουλτούρας που γεννήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο 21ος αιώνας έχει τον θείο Γιάννη. Αυτόν που οδήγησε τους Μπακς μέχρι την κορυφή του ΝΒΑ, και χάρισε σε όλο το Μιλγουόκι τη μοναδική ευκαιρία να ταυτιστεί μ' ένα και μόνο πρόσωπο, πανηγυρίζοντας ξανά ύστερα από 50 χρόνια!

Τούτος δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην παρέλαση των πρωταθλητών στους δρόμους της πόλης, μια ιεροτελεστία που ακολουθεί παραδοσιακά την κατάκτηση των τίτλων σε κάθε αμερικανικό σπορ και την έχει οικειοποιηθεί η Ευρώπη, ο Greek Freak κράτησε για τον εαυτό του τον κεντρικό ρόλο. Ήταν ο τιμονιέρης των πανηγυρισμών - όχι των λεωφορείων που περιέφεραν την ομάδα.

Την ώρα όμως που δεκάδες χιλιάδες φανς των Ελαφιών αποθέωναν τους κάτοχους του τίτλου, ένας παίκτης ήταν υποχρεωτικά παράμερα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, εξαιτίας της ένταξής του στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, είχε υποχρεωθεί ν' ακολουθεί την πομπή μέσα από το μαύρο τζιπ του. Ήταν κομμάτι της, αλλά παράλληλα ένα θεριό στο κλουβί του. Δικαιολογημένα.

Το ζούσε όσο μπορούσε. Όσο του επέτρεπαν οι συνθήκες. Στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 ήταν αδύνατο να κρυφτεί. Δεν συγκράτησε τον ενθουσιασμό του. Και πώς να τον περιορίσει; Τον παρέσερνε αναπόφευκτα η εσωτερική ορμή του.

"Θα τρελαθούμε τελείως! Είμαι τρελαμένος, δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω", έλεγε εξ αποστάσεως στον απεσταλμένο του SPORT24, Χάρη Σταύρου, προτού μέσα από το πολυτελές όχημα συμπληρώσει ότι "κατ' αρχήν, ευχαριστώ πολύ για όλα. Είμαι καλά, απλά είμαι υπεύθυνος, θέλω να κάτσω λίγο μόνος, δεν θέλω να...".

Όσο όμως προσπαθούσε να φανεί εγκρατής λόγω της κατάστασης τόσο ξεχείλιζε από το εκστατικό συναίσθημα που τον πλημμύριζε. "Ρε φίλε, δεν το πιστεύω. Κάτι που δεν έχει γίνει σε μισό αιώνα".

Ήταν ακριβώς η στιγμή που έλυσε τα δεσμά που τον κρατούσαν. "Θα σου πω ένα πράγμα: σε 20 χρόνια από τώρα, θα έχουμε παιδιά και εγγόνια και θα μου λένε "Θανάση τι είναι αυτό;" και θα τους απαντάω "αυτό είναι το δαχτυλίδι του Κώστα με τους Λος Άντζελες Λέικερς". Μετά θα με ρωτάνε "κι αυτό εδώ;". Θα λέω "αυτό είναι το δικό μου, με τους Μιλγουόκι Μπακς". Θα ρωτάνε "αυτό εδώ τι είναι;" και θα τους εξηγώ πως "αυτό εδώ είναι το Finals MVP του θείου σας, του Γιάννη". Απίστευτο, απίστευτο".

Όντως απίστευτο...

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ