ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Πόσο είναι το minimum, πόσα θα εισπράξει και γιατί έχει λογική ο "γάμος" με τους Μάβερικς

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Πόσο είναι το minimum, πόσα θα εισπράξει και γιατί έχει λογική ο "γάμος" με τους Μάβερικς
INTIME SPORTS

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέρασε από workout και περιμένει την απόφαση των Μάβερικς. Το SPORT24 αναλύει το μικτό ποσό που μπορεί να του προσφέρει η ομάδα του Ντάλας, τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη του, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ένας πιθανός "γάμος" μπορεί να θεωρηθεί λογικός και για τις δύο πλευρές.

Η είδηση πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέρασε από workout για λογαριασμό των Μάβερικς δεν προκάλεσε έκπληξη. Δεν θα ήταν έκπληξη να περάσει από workout για οποιαδήποτε ομάδα του NBA, καθώς εκεί βρίσκεται το μυαλό του, εκεί βρίσκεται και το κορμί του αυτό το διάστημα, με στόχο να γυρίσει στη Λίγκα των κορυφαίων και να εξασφαλίσει τη σύνταξη για την οποία είχαμε κάνει ξεχωριστή, ιδιαίτερη ανάλυση στις 18 Ιουνίου.

Όσο κι αν σε πολλούς φαίνεται υπερβολικό, ένα ποσό που ξεκινάει από τις 57 και φτάνει μέχρι τις 90 χιλιάδες δολάρια ετησίως από το 62ο έτος της ηλικίας ενός παλαίμαχου, είναι σημαντικό και πολλές φορές είναι και απόλυτα αναγκαίο για μπασκετμπολίστες που δεν κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων που κερδίζουν στη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Ντόρσεϊ μπορεί να εξασφαλίσει τις 57 χιλιάδες δολάρια αν παίξει τη σεζόν 2022/23 στο NBA και να φτάσει τις 90 χιλιάδες ετησίως εάν γυρίσει στο Πανεπιστήμιο Όρεγκον και πάρει το πτυχίο του στο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων το οποίο παρακολούθησε από το 2015 έως το 2017.

Αυτά μπορούν να δώσουν οι Μάβερικς

Τη δεδομένη στιγμή, βράδυ Τρίτης 5 Ιουλίου, οι Μάβερικς έχουν 14 εγγυημένα συμβόλαια και μία θέση ανοιχτή για το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Έχουν ξεπεράσει το Luxury Tax Threshold, οπότε θα καλύψουν την τελευταία θέση με κάποιο minimum συμβόλαιο. Στην περίπτωση του Ντόρσεϊ, για αθλητή με δύο χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA δηλαδή, το ελάχιστο ποσό είναι 1.836.090 δολάρια.

Τόσα θα μπουν στην τσέπη του

Από τα 1.836.090 δολάρια που αφορά το μικτό ποσό, ο Ντόρσεϊ θα πάρει περίπου το 54%, δηλαδή μετά βίας θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στις μικτές αποδοχές υπάρχουν οι κρατήσεις της Λίγκας (το μισό ποσό μοιράζεται έναν χρόνο μετά στους αθλητές), οι κρατικές/δημόσιες κρατήσεις, οι κρατήσεις της πόλης και της πολιτείας, το ποσό του ατζέντη που κυμαίνεται μεταξύ 3% και 4% και οι κρατήσεις από τους εκτός έδρας αγώνες (jock tax).

Ο ομογενής γκαρντ μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στη Φενέρμπαχτσε που προσεγγίζει το 1.5 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, δεν μπορεί όμως να διεκδικήσει τη σύνταξη και να πάρει τα σχεδόν 150 δολάρια που λαμβάνει κάθε παίκτης για κάθε ημέρα που βρίσκεται εκτός έδρας.

Καλά διαβάσατε, τη στιγμή που οι NBAers μπαίνουν στο αεροπλάνο για κάποιο ταξίδι, ένα μέλος της ομάδας τους μοιράζει ένα συγκεκριμένο ποσό, το λεγόμενο per diem, σε έναν φάκελο. Μικρό αυτό το ποσό, πολλοί ωστόσο το εκμεταλλεύονται για να κάνουν... οικονομίες, κάποιοι δεν το χρησιμοποιούν καν καθώς οι ομάδες παρέχουν μεσημεριανό και δείπνο στα ξενοδοχεία τους.

Το ρόστερ, ο ανταγωνισμός και η συνέντευξη

Στο Ντάλας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο σούτινγκ γκαρντ που θεωρούνται σημαντικοί στο ροτέισον, ο starter Τιμ Χάρνταγουεϊ κι ο αναπληρωματικός Τζος Γκριν, υπάρχει ο Τέο Πίνσον που γεμίζει τον πάγκο και έμεινε με μονοετή επέκταση, ενώ περιμένει ο Τζέιντεν Χάρντι, ένας νεαρός που οι Μάβερικς έκαναν ανταλλαγή για να τον "τσιμπήσουν" στο νούμερο 37.

Οι Μάβερικς τον πιστεύουν και γι' αυτό ανέβηκαν στο Draft για να τον προλάβουν όταν τον είδαν να κατρακυλάει και να μένει εκτός πρώτου γύρου, προς το παρόν όμως δεν του έχουν δώσει συμβόλαιο και ενδεχομένως να τον προορίζουν για ένα από τα δύο Two-Ways ώστε να τον δοκιμάσουν πριν τον "αναβαθμίσουν" με εγγυημένη συμφωνία έως τουλάχιστον το τέλος της σεζόν 2022/23.

Για τον Ντόρσεϊ, αν θέλει να έχει σημαντικό ρόλο και λεπτά, οι Μάβερικς δεν μοιάζουν ιδανικό fit. Για τους Μάβερικς, από την άλλη, ο Ντόρσεϊ είναι ένας έτοιμος μπασκετμπολίστας που αν δεν έχει πρόβλημα στον ρόλο του benchwarmer, μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Χάρντι ή από οποιονδήποτε άλλον νεαρό ή βετεράνο που δεν θα έχει ιδιαίτερο κίνητρο.

Γι' αυτό τον κάλεσαν για workout, περισσότερο για να συζητήσουν μαζί του, να δουν τι ψάχνει και πως μπορεί να διαχειριστεί διαφορετικούς ρόλους, όχι για να τον δουν να σουτάρει και να ντριμπλάρει. Αυτά το γνωρίζουν, καθώς οι πληροφορίες βρίσκονται παντού στο διαδίκτυο, σε ελεύθερες και συνδρομητικές πλατφόρμες.

Δείτε την Game Night με όλες τις μεταγραφικές πληροφορίες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ