NBA

Τα shot charts του Στεφ Κάρι στα τελευταία 11 ματς έχουν βγει από video game

Ο Στεφ Κάρι μετά από αγώνα των Γουόριορς τον Μάρτιο του 2021
Ο Στεφ Κάρι μετά από αγώνα των Γουόριορς τον Μάρτιο του 2021 2021 AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Στεφ Κάρι θέλει τους Γουόριορς σε θέση για το play-in tournament και στα τελευταία 11 ματς σκοράρει 40 πόντους με επτά τρίποντα ανά αγώνα! Δείτε τα shotcharts του InStat Scout για τον 33χρονο σούπερσταρ, τον πρώτο σκόρερ στο ΝΒΑ (PHOTOS).

Στα 33 του, μετά από πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς, μετά από μια χαμένη σεζόν, ο Στεφ Κάρι μοιάζει καλύτερος από ποτέ. Ο Στέφανος Μακρής τον χαρακτήρισε εξωγήινο στην ανάλυση που έκανε στο SPORT 24 πριν από μερικές ημέρες, με τον πλέι μέικερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση των σκόρερ της φετινής σεζόν (πάνω από τον Μπράντλι Μπιλ των Γουίζαρντς), να οδεύει προς σεζόν καριέρας στο σκοράρισμα και να ετοιμάζεται να επαναφέρει την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο στα playoffs μέσω του play-in tournament.

Ο Κάρι έχει φέτος 31.4 πόντους (57.3% στο δίποντο, 43.1% στο τρίποντο, 92.2% στις βολές), 5.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 3.3 λάθη ανά 34 λεπτά συμμετοχής σε 50 αγώνες. Προσπέρασε τον Μπράντλι Μπιλ (31.1 πόντοι ανά αγώνα), ωστόσο στα τελευταία 11 ματς, μετά από μια απουσία περίπου δύο εβδομάδων, έχει πάρει φωτιά και γράφει νούμερα που μοιάζουν βγαλμένα από video game.

Σε αυτούς τους 11 αγώνες, απέναντι σε Μπουλς, Χιτ, Χοκς, Μπακς, Γουίζαρντς, Ρόκετς, Νάγγετς, Θάντερ, Καβαλίερς, Σέλτικς και Σίξερς (ρεκόρ 7-4) ο Κάρι μετράει 40 πόντους από 49.7% στο τρίποντο, 6.1 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά 35 λεπτά. Σουτάρει 14.3 φορές από την περιφέρεια και έχει 7.1 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα, έφτασε τα έξι ματς με τουλάχιστον δέκα τρίποντα στη φετινή σεζόν και τα 21 στην καριέρα του, όταν ουδείς στην ιστορία του ΝΒΑ έχει περισσότερα από πέντε. Όχι σε μία σεζόν, στην καριέρα του!

Τα shot charts του Στεφ Κάρι στα τελευταία 11 ματς, από το InStat Scout:

Τα shot charts του Στεφ Κάρι στα τελευταία 11 ματς έχουν βγει από video game
Τα shot charts του Στεφ Κάρι στα τελευταία 11 ματς έχουν βγει από video game

Αυτή τη στιγμή οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν ρεκόρ 29-29 και βρίσκονται στην 9η θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Οι Σπερς ακολουθούν στο 28-28, με τους Πέλικανς στο 25-33 και τους Κινγκς στο 23-35 να μην έχουν πια πολλές πιθανότητες για να προλάβουν το play-in tournament.

Οι Πολεμιστές θέλουν να ανέβουν στην 7η ή την 8η θέση, ώστε να παίξουν ένα ματς και με νίκη να προχωρήσουν στα playoffs. Αν τερματίσουν 9οι ή 10οι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ηττημένο του αγώνα 7-8 για να μπουν στην post season. Ο Κάρι έχει προετοιμαστεί ιδανικά και πλέον το βάρος βρίσκεται στις πλάτες των συμπαικτών του που πρέπει να τον βοηθήσουν για να χωρέσει η ομάδα του στην ελίτ της Δύσης.

Photo credits: 2021 AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ BASKETBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ